Noves mesures: la restauració fins a mitjanit i les reunions amb màxim de 10 persones a partir de dilluns

El comerç i el sector cultural amplien l'aforament màxim


Temes relacionats

[FAQ] Què puc fer i què no del 24 de maig al 6 de juny? (20/mai/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

La restauració podrà obrir des de les sis del matí fins a la mitjanit i les reunions socials podran ser de fins a 10 persones, una mesura ja avalada pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). D'altra banda, el Govern també amplia els aforaments en cultura fins al 70% i el comerç al 50%. Les noves mesures entraran en vigor aquest dilluns, 24 de maig, i s'allargaran fins al 6 de juny.

En el cas de la restauració, s'avançarà la seva aplicació, ja que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acceptat aquest dijous les mesures cautelars subsidiàries demanades pel Gremi d'Hosteleria que preveien l'ampliació de horari fins a mitjanit i l'aforament a l'interior del 30% al 50%. Així, a partir de dilluns, els bars i restaurants poden obrir de manera ininterrompuda des de les sis del matí fins a mitjanit i ampliar a un màxim sis comensals per taula. Abans, però, en compliment de les mesures cautelars, podran allargar als vespres fins a mitjanit i ampliar l'aforament de l'interior al 50%, i no al 30% com volia el govern. Es manté l'obligació d'una distància de dos metres entre taules.

El Govern també flexibilitza a partir d'aquest dilluns les mesures per a la cultura i el comerç. Teatre i cinemes, entre d'altres àmbits culturals, podem ampliar el seu aforament fins al 70% amb un màxim d'un miler de persones en interior i de 3.000 en exterior o espais ventilats. A més, els centres cívics poden reprendre l'activitat per a totes les franges d'edat.

Pel que fa al comerç, amplien l'aforament del 30% actual al 50%. També ho fa la presencialitat a les universitats, amb un l’aforament màxim pujarà fins al 50 %, i es reprenen els congressos i les convencions, que ja no s’hauran d’autoritzar de manera expressa pel Procicat. Sempre, però, amb un aforament màxim del 50 %.

La resta de mesures es mantenen i s'allarguen. És el cas de l'aforament limitat al 50% en activitats esportives i els espais de culte, amb un màxim d'un miler de persones en interior i de 3.000 en exteriors o espais ventilats.

Prudència
Tot i la relaxació de les restriccions, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha llançat un missatge de "prudència" i de mantenir la guàrdia. "L'epidèmia no s'ha acabat", ha recordat, tot i que ha destacat que el ritme de vacunació dona lloc a "l'esperança". La previsió és poder iniciar la vacunació a la franja dels 40 als 49 anys al juny i als menors de 40 a partir del juliol.

Per això es mantenen les mesures de seguretat com l'ús de la mascareta i l'obligació de la distància entre persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.