Malgrat que la majoria de parelles han decidit cancel·lar o ajornar els seus casaments, una petita minoria s'ha llençat a celebrar-ho, tot i les restriccions. Unes restriccions que passen perquè els convidats han de portar en tot moment la mascareta (excepte quan mengen o beuen), no pot haver-hi pista de ball ni aperitiu, ja que tot s'ha de fer assegut, les taules han de respectar les distàncies de seguretat, i el nombre de comensals va variant amb les diferents restriccions. Josep Rosàs, propietari de Masia Rosàs, qualifica aquests casaments com "descafeïnats", ja que no es poden celebrar de manera habitual.
Les fonts entrevistades coincideixen en el fet que molts casaments s'han acumulat a finals d'aquest any a causa de la relaxació de restriccions, el final de l'estat d'alarma, i l'avenç en la vacunació, la qual cosa és possible que comporti un segon semestre de 2021 amb millors números, fins i tot, que l'any 2019, abans de la pandèmia. També moltes parelles han decidit directament ajornar la boda fins al 2022, el que fa preveure que serà un any amb més feina del normal per al sector.
Masia Rosàs
Imatge de la Masia Rosàs / Foto: Cugat Mèdia
Josep Rosàs, de la Masia Rosàs, explica que l'any 2020 va comportar una afectació del 85% respecte al 2019. Rosàs qualifica els mesos de pandèmia com a "catastròfics" per al sector. A més, assegura que amb el gran llistat de restriccions que s'han de complir, s'arriben a sentir "policies" pel fet d'haver de vigilar que els convidats complissin les normatives en tot moment.
Casa Fuster Masia Sant Cugat
Imatge de les taules d'un casament celebrat en pandèmia amb distàncies de seguretat / Foto: Casa Fuster Masia Sant Cugat
Casa Fuster només va celebrar un casament amb un nombre relativament gran de convidats l'any 2020. Van fer alguns altres, però eren reunions molt reduïdes i s'assemblaven més a un dinar familiar. Elisabet Rius de Casa Fuster explica que la fi de l'estat d'alarma els ha alliberat bastant, ja que fins fa unes setmanes a les cinc de la tarda la celebració havia d'acabar i estar tothom fora. També assegura que tenen molts casaments programats a partir del juliol i que encaren aquests mesos restants de 2021 amb "molta il·lusió".
El sector dels vestits
Imatge d'una núvia en pandèmia vestida de la santcugatenca Laura Vila Atelier / Foto: Laura Vila Atelier
La dissenyadora de vestits de núvia Laura Vila, de l'Atelier Laura Vila de Sant Cugat, explica que el 2020 només va tenir quatre núvies i, en canvi, l'any 2019 sense pandèmia unes 30. "Hi ha hagut núvies que se m'han posat a plorar per la situació. Estan més tristes i no els hi fa tanta il·lusió, s'han casat més pel tràmit", apunta Vila. Aquestes últimes setmanes, però, nota que la gent s'ha reactivat i, sobretot, amb la fi de l'estat d'alarma tornen a tenir ganes i empenta per casar-se.
Clàudia Rodríguez
"Va ser totalment diferent, principalment perquè ja no hi ha toc de queda; l'aforament, els comensals per taula... Encara que nosaltres seguim demanant a tots els convidats que presentin un test d'antígens o un PCR negatiu".
Elisabet Rius
"Fer un casament que hagis de marxar a les cinc, que no puguis fer ball, que el nombre de persones és molt limitat... Tot això fa que els nuvis perdin una mica les ganes de celebrar-ho".
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.