La UAB homenatja Arcadi Oliveres amb una exposició commemorativa

La mostra es pot visitar presencialment a la Biblioteca de Ciències Socials i virtualment a través d'Internet


  • Comparteix:

La mostra presencial es pot visitar a planta 0 de la Biblioteca de Ciències Socials de la UAB / Foto: UAB

La mostra presencial es pot visitar a planta 0 de la Biblioteca de Ciències Socials de la UAB / Foto: UAB

La Biblioteca de Ciències Socials de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) acull una exposició sobre Arcadi Oliveres que recull les seves facetes com a economista, activista, pacifista i divulgador. La mostra, que serveix per homenatjar el santcugatenc desaparegut recentment, combina una part virtual amb una de presencial. La presencial es pot visitar a la planta 0 de la Biblioteca de Ciències Socials i la virtual, des d'aquest enllaç.

Respecte al vessant econòmic, l'exposició intenta reflectir la visió ètica d'Oliveres, segons la qual l'economia havia d'estar al servei de tothom. En el repàs per la seva carrera activista, es pot veure que aquesta va començar amb el Sindicat Democràtic d'Estudiants de Barcelona, va continuar amb moviments impulsats pel cristianisme progressista, la lluita antifranquista, el pacifisme, la solidaritat internacional, l'antiglobalització i l'independentisme d'esquerres.

Dos dels aspectes en què més va destacar Oliveres va ser com a antimilitarista convençut i pacifista, i això queda plasmat a la mostra amb el seu suport actiu al moviment d'insubmissió, al No a l'OTAN, l'objecció de consciència i a les manifestacions contra les guerres del Golf i d'Irak. Finalment, també va tenir una tasca important com a divulgador, fins al punt que ell mateix va reconèixer que calculava que feia més de 500 conferències a l'any.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.