Ajornat dues setmanes un desnonament al carrer Vilaseca de Sant Cugat

Una vintena de persones del Sindicat de Llogateres s'ha manifestat a la porta de l'habitatge i Serveis Socials buscarà una solució a la família


Temes relacionats

Aturat el desnonament d'una veïna del carrer d'Estapé de Sant Cugat (28/abr/21)

La tinenta d'alcaldia de Drets Socials, Núria Gibert, considera la moratòria dels desnonaments 'un ajornament del patiment' (18/abr/21)


  • Comparteix:

Dues setmanes més. La Marina i la seva família han aconseguit ajornar 15 dies el desnonament previst per aquest dimecres al carrer de Vilaseca de Sant Cugat i que ha comptat amb la presència d'una comitiva judicial, amb una dotació dels Mossos d'Esquadra, i una quinzena de persones del Sindicat de Llogateres que s'ha concentrat per aturar el llançament.

La família explica que fa un any que no poden pagar el lloguer, després de perdre la feina per la pandèmia i al·leguen la moratòria dels desnonaments per l'estat d'alarma. Ho ha explicat la Marina, que ha agraït el suport del Sindicat de Llogateres i també de Serveis Socials, tot i que ha lamentat els preus de l'habitatge a Sant Cugat, 950 euros de lloguer en el seu cas, i la manca d'alternatives que donen les administracions.

La propietària, en canvi, l'Àngels Garcia, que també hi ha assistit, ha explicat que és l'únic pis que té en lloguer, que els llogaters mai han pagat els subministraments en els dos anys que fa que hi viuen i que sempre ha tingut "voluntat negociadora". De fet, ha titllat de "mentidera" la llogatera i ha afirmat, si fos per ella, haguessin arribat a un acord amb una rebaixa del preu, per exemple. Una versió diferent a la de la Marina, que assegura que l'última vegada li va penjar el telèfon i que durant el primer confinament els van tallar la llum, l'aigua i el gas.

Des del Sindicat de Llogateres, una de les seves membres, Mònica Vidal, ha explicat que defensen que el dret a l'habitatge no hauria d'estar lligat al mercat i que seguiran donant suport a les famílies que hagin de ser desnonades.

De moment, Serveis Socials ja ha facilitat un pis per a les dues menors i la seva mare, la germana de la Marina, i mirarà de trobar una solució en aquestes dues setmanes per a la resta de la família.






Marina

Vull fer-ho legalment, tinc documentació i no he pogut pagar per la pandèmia. Però els és igual. He tingut la sort de comptar amb l'ajuda de moltes persones i ho hem pogut ajornar dues setmanes. He intentat parlar moltes vegades amb la propietària i l'última em va penjar el telèfon.

Àngels Garcia

He tingut un diàleg amb elles. Seria incapaç de fer una cosa així sense diàleg. M'ha enganyat moltíssim, m'ha dit moltes mentides. I ara he d'aguantar que em diguin que sóc dolenta. Jo he anat a desnonaments, però això és mentida, jo tinc tot el dret que aquestes persones surtin d'aquí.

Mònica Vila

Celebrem que s'hagi pogut aturar, hem aconseguit que es pugui posposar dues setmanes. Defensarem aquest cas i el dret a l'habitatge. No podem tolerar que es faci fora la gent de casa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.