'Qui és la Riera i qui és la Rivière?'

La farmàcia Riera Rivière celebra 30 anys a Sant Cugat i recorda amb Cugat Mèdia moments d'aquestes tres dècades


  • Comparteix:

Exterior de la Farmàcia Riera Rivière, amb l'aparador dels 30 anys / Foto: Cugat Mèdia

Exterior de la Farmàcia Riera Rivière, amb l'aparador dels 30 anys / Foto: Cugat Mèdia

La Farmàcia Riera Rivière ha fet 30 anys de negoci, actualment regit per les germanes Riera, Isa i Mònica. Per celebrar aquesta fita, cada dia durant tot el mes de maig fan un sorteig amb un lot de diferents productes farmacèutics: de dilluns a divendres ho fan des de la farmàcia i els caps de setmana han apostat per fer-ho a través d'Instagram.

ESCOLTA-HO

Ara fa 30 anys, el 1971, el farmacèutic Pedrerol obria les portes de l'establiment al públic. Quan es va jubilar va traspassar el negoci a les germanes Riera. Tot i això, el local actual s'allunya molt del que hi havia el 1971, ja que ha patit dues reformes per tal d'oferir un servei més proper al públic.

L'ofici de farmacèutic ha experimentat diverses transformacions al llarg d'aquestes tres dècades, com és el cas d'aquest establiment del carrer del Doctor Murillo. Mònica ha explicat a Cugat Mèdia que ara tot plegat està "molt més informatitzat" i que han augmentat notablement "les col·laboracions amb el servei públic sanitari", amb campanyes com la del cribratge del càncer de còlon o, en un futur, la de la Covid-19.

30 anys donen per a moltes anècdotes. Per exemple, Isa ha relatat que "molts clients encara ara entren preguntant qui és la Riera i qui és la Rivière; ens fa gràcia perquè en aquest aspecte res ha canviat". Mònica, per la seva banda, ha recordat com s'ha viscut la pandèmia a la farmàcia: "Durant el primer mes no teníem gairebé materials per protegir-nos de la Covid-19 i tant clients com amics ens van proporcionar mascaretes de roba". En el seu cas, afegeix, assegura que amb la incertesa dels primers mesos, es protegia no només amb una mascareta quirúrgica, sinó que hi afegia una de roba, un protector que els va cedir l'Ajuntament i, fins i tot, clínexs.

Algunes de les mesures que van prendre per minimitzar riscos a l'inici de la pandèmia va ser distribuir-se en dos grups, amb una germana a cadascun d'ells. De fet, entre el març i el juny Mònica i Isa només estaven en contacte via telefònica. Els primers mesos de pandèmia "van ser molt durs per a la farmàcia, gairebé no teníem materials de protecció per nosaltres mateixos ni per vendre a la gent", detalla Isa, que afegeix que elements com les mascaretes i el gel hidroalcohòlic "van trigar molt a arribar".

Més d'un any després de l'esclat de la pandèmia, les germanes Riera Rivière estan a l'espera de rebre la vacuna, ja que la seva franja d'edat (de 55 a 60 anys) no és de les que està rebent actualment el vaccí. Lamenten que la preferència que els treballadors del sector farmacèutic com a personal essencial ha quedat "oblidada".




Mònica Riera

Als que tenim entre 55-60 anys no ens han vacunat per culpa de la suspensió temporal de l'Astrezeneca. I ara, ja no som considerats essencials, que per mi és lo pitjor. Ara, ens vacunaran per grup d'edat.

Isa Riera

Una cosa que ens passa molt sovint, tot i haver passat trenta anys, és que com la farmàcia es diu Riera Rivière, que són els nostres cognoms, la gent es pensa que som dues, que una es la Riera i l'altra és la Rivière. Entren preguntant qui és la Riera i qui és la Rivière; i això ens fa molta gràcia perquè continua sent igual.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.