Les famílies santcugatenques prefereixen els centres educatius públics

Aquesta ha estat l'opció per al 58% dels infants per a P3 i el 84% dels alumnes d'escoles públiques continuen a instituts públics


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Els centres públics de la ciutat continuen sent l'opció majoritària per a les famílies santcugatenques que han formalitzat la preinscripció escolar per al curs 2021-2022. En concret, un 58,53% ha triat una escola pública per començar P3 i després, dels alumnes de 6è de primària en centres públics, un 84,4% d'aquests opta per un institut públic, també. La resta ha optat per centres concertats o privats, o per estudiar fora del municipi. Segons dades de l'Ajuntament, enguany, els alumnes preinscrits a 1r d'ESO i P3 s'han reduït respecte a l'any passat, especialment a Infantil, que el 2020 va registrar un considerable increment a conseqüència de la pandèmia fins assolir gairebé el 92% del total. Tot i així, fins que no comenci el curs escolar poden seguir entrant sol·licituds.

P3
El primer curs del segon cicle d'Educació Infantil compta amb 873 alumnes preinscrits per al curs vinent en centres públics o concertats de la ciutat. Això representa un 87,92% de total, ja que segons el padró hi ha 993 infants nascuts el 2018. Són xifres similars als anys anteriors, tret del curs passat, afectat de ple per la pandèmia.

D'aquests, el 58,53% ha optat per centres públics i el 41,47% per concertats.

Per a la regidora d'Educació, Pilar Gorina, les dades avalen que s'hagi tret un grup de l'escola La Mirada -que passa de tres a dos- i s'hagin reduït les ràtios de tots els grups de P3 de les escoles públiques i concertades. Això, ha concretat, també permetrà facilitar el repartiment equitatiu dels alumnes nouvinguts al llarg del curs.

1r ESO
En el cas de la Secundària, hi ha 599 alumnes preinscrits, sense tenir en compte aquells que ja estan a un centre que ofereix també secundària i que promocionen internament. És una xifra lleugerament inferior a l'any passat, que era de 602.

Tot i així, del total de joves que provenen de centres públics, el 84,4% ha optat per preinscriure's en un institut públic de la ciutat. Així, un 15,6% s'han passat a la concertada o privada o han elegit un centre fora del municipi.

Les zones de preinscripcions
Sant Cugat compta amb dues zones de preinscripcions. La conselleria té previst analitzar aquestes darreres dades per dur a terme un estudi a fons i valorar si calen canvis al municipi respecte a la zonificació escolar i l'adscripció entre els centres públics de Primària i Secundària.

Procés de preinscripció
El procés de preinscripció s'ha realitzat, igual que l'any passat, de manera telemàtica durant el març. Tot i així, des de l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME), s'han atès durant els dies de preinscripció una quarantena de famílies per formalitzar el tràmit i unes 250 consultes. De la seva banda, el Servei d'Acompanyament Digital ha atès una trentena de famílies.


Pilar Gorina

Vam fer dues coses, treure un grup a La Mirada i baixar els grups a 23. Això ha fet que s'ajusti més i tenguem un marge.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.