Una nova centralitat a Sant Francesc-Monestir dotarà la ciutat de 72 nous habitatges protegits

El projecte és fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'empresa Ferrer, propietària del solar que acollirà el complex


  • Comparteix:

Render del futur complex Ragull Centre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Render del futur complex Ragull Centre / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat comptarà amb 72 nous habitatges de lloguer protegit al complex Ragull Centre, la nova centralitat que es construirà en un solar de la rambla del Torrent d'en Xandri, al barri de Sant Francesc-Monestir. El projecte, fruit de la col·laboració entre l'Ajuntament i l'empresa Ferrer, propietària del solar, té per objectiu potenciar la diversitat d'usos de l'espai urbà i generar habitatge assequible. La nova centralitat respon també a la voluntat de l'Ajuntament de dotar el barri més antic de la ciutat de projectes transformadors, com va fer amb la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola i la millora dels Jardins del Vallès.

Ragull Centre és el nom provisional d'un complex que es construirà en un solar de més de deu mil metres quadrats i que comptarà amb aquests espais:
  • Habitatges: dels 118 habitatges que es construiran en dos blocs d'11 plantes, 72 seran de lloguer protegit propietat municipal.
  • Espai d'activitat econòmica i comercial: Ragull Centre dedicarà 3.500 metres quadrats a la planta baixa per a locals per a activitats econòmiques i comercials.
  • Equipament públic: es dedicaran a serveis municipals encara no concretats 2.500 metres quadrats de la planta baixa i 6.750 metres quadrats de magatzem soterrani.
  • Plaça i zona verda: 1.780 metres quadrats es destinaran a una plaça, a parcs i a jardins públics.
  • Aparcament soterrat: el complex comptarà amb 308 places d'aparcament, de les quals 158 donaran servei a la zona comercial i la resta seran per als habitatges.

  • A la roda de premsa de presentació del projecte, l'alcaldessa, Mireia Ingla, i el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i Habitatge, Francesc Duch, han destacat que, tot i que es tracta d'una iniciativa que encara està "a les beceroles", des de l'Ajuntament estan molt contents d'haver arribat a aquest acord que ha estat possible gràcies a "la voluntat de les dues parts" i a la requalificació del terreny de l'empresa Ferrer de sòl industrial a sòl urbà.

    La intenció del govern local és involucrar la ciutadania en la concepció del nou espai. De fet, ja està previst obrir un procés participatiu per escollir el nom de la nova plaça del complex.


    Mireia Ingla

    Arribem aquí per la necessitat d'habitatge assequible. Aquesta ciutat pràcticament no té sòl públic i per tant això ens obligava, a un govern que té com a objectiu l'emergència habitacional, de trobar totes aquelles combinacions que ens permetin crear més habitatge assequible.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.