S'estrena el camí escolar de l'escola Pi d'en Xandri

Els diferents senyals als passos de vianants estan dirigits especialment als nens amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA)


  • Comparteix:

Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Pilar Gorina, regidora d'Educació, Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania i Salut, i Lídia Ponce, directora de l'escola Pi d'en Xandri, a un senyal del camí escolar / Foto: Cugat Mèdia

Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Pilar Gorina, regidora d'Educació, Gemma Aristoy, regidora de Ciutadania i Salut, i Lídia Ponce, directora de l'escola Pi d'en Xandri, a un senyal del camí escolar / Foto: Cugat Mèdia

La nova senyalització del camí escolar de l'escola Pi d'en Xandri, que s'estén des de l'avinguda Gràcia fins a l'escola -carrer de Santa Teresa-, té per objectiu fer un itinerari escolar segur per a tots els infants, sobretot per a aquells amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA). La iniciativa s'engloba dins de tots els projectes de camins segurs escolars que s'estan fent a diferents escoles de Sant Cugat. En aquest cas, han treballat i col·laborat conjuntament la direcció i l'AFA del Pi d'en Xandri amb l'Ajuntament.

Els pictogrames pintats als passos de vianants al llarg del recorregut escolar possibilitaran a tots els nens, i especialment a aquells amb TEA, que puguin arribar l'escola de la forma més segura possible, afirma la regidora de Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, qui també ha explicat que a Sant Cugat hi ha unes 900 persones amb TEA.

El regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, Jose Gallardo, explica que els nens amb TEA moltes vegades tenen distraccions de camí a l'escola, i amb aquests nous senyals podran saber en tot moment què han de fer quan es trobin als passos de vianants.

La regidora d'Educació, Pilar Gorina, ha afirmat que "tot allò que puguem fer perquè els voltants de l'escola siguin més amables, ho farem". També assegura que es tracta d'un pas més per a aquell alumnat que necessita un reforç a l'hora d'anar a l'escola.






Gemma Aristoy

“Aquests petits actes i noves incorporacions faciliten en definitiva a tothom, fins i tot a alguna persona que pugui estar perdent la visibilitat”

Jose Gallardo

"Fer un camí escolar segur amb les marques a terra i també hem aprofitat per incorporar tot el simbolisme del TEA. Moltes vegades aquests nens tenen moltes distraccions, una manera d'ajudar a la seva seguretat és que sàpiguen què han de fer quan vegin aquest simbolisme a terra".

Pilar Gorina

"Tot allò que puguem fer perquè els voltants de l’escola siguin més amables, ho farem. Això és un pas més per a un tipus d’alumnat que necessita un reforç en aquest sentit. Però en general va bé per a tot l’alumnat".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.