Les preinscripcions escolars es posen en marxa dilluns de manera telemàtica

L'Ajuntament subratlla que tots els centres educatius ofereixen una "qualitat equivalent"


  • Comparteix:

Els tràmits de la preinscripció a Sant Cugat seran 100% telemàtics / F oto: Cugat Mèdia

Els tràmits de la preinscripció a Sant Cugat seran 100% telemàtics / F oto: Cugat Mèdia

Les preinscripcions escolars per a Primària i el segon cicle d'Educació Infantil comencen dilluns vinent de manera totalment telemàtica i s'allargaran fins al 24 de febrer. En el cas de l'ESO, començaran dimecres. L'oferta de places és de 966 per a Infantil i 1.140 per a la secundària obligatòria. Una de les novetats d'enguany és que la Generalitat i els centres han acordat la reducció de totes les ràtios a P3: es passa de 25 a 23 alumnes per classe i, a més, a l'escola La Mirada hi haurà una línia de P3 menys i es queda, per tant, amb dues. Amb tot plegat l'Ajuntament fa el desplegament d'un pla per 'l'escolarització equilibrada', que dona resposta al pacte contra la segregació escolar impulsat pel Síndic de Greuges de Catalunya el 2019 i que pretén garantir que tots els centres públics i concertats ofereixen una 'qualitat equivalent'.

No deixar enrere ningú és precisament un dels eixos amb què treballa el govern local de cara a aquest procediment. "És un moment clau", ha explicat en roda de premsa la regidora d'Educació, Pilar Gorina, que subratlla que volen "transmetre confiança i tranquil·litat" a l'hora de triar un centre per la canalla. "Segur que encertaran", afegeix Gorina, que considera que "a Sant Cugat fem una gran escola". Aquest és precisament el lema d'una campanya que, per primera vegada, s'engega des del consistori per refermar aquest missatge de confiança.

Enguany tots els tràmits seran telemàtics, però des del consistori se subratlla que s'oferirà suport a tots aquells que ho necessitin. La via de comunicació directa per demanar ajuda o resoldre qualsevol dubte serà l'Oficina Municipal d'Escolarització (OME). Des de l'Ajuntament, a més, es garantirà que totes aquelles persones que no tinguin mitjans per poder fer el tràmit telemàtic ho puguin fer.



Arran de la situació sanitària, les sessions de portes obertes als centres educatius es faran enguany de manera virtual. Des del govern, la regidora Gorina insta la ciutadania a informar-se sobre el que ofereixen els centres i a consultar els espais web de cadascun d'ells.

Les preinscripcions per a Batxillerat i els Cicles de Grau Mitjà de formació professional i d'arts plàstiques i disseny es podran realitzar entre l'11 i el 17 de maig. Pel que fa als Cicles de Grau Superior, seran entre el 25 i el 31 de maig.

Tota la informació, a Cugat Mèdia

Cugat Mèdia ofereix un especial informatiu on trobar tota la informació sobre el període de preinscripcions i de matriculació per al curs 2021-2022. La informació està classificada per nivells educatius i, entre altres continguts, compta amb un mapa interactiu de les zones escolars de la ciutat.


En aquest especial, les famílies hi podran consultar tota aquesta informació de servei:

  • Calendari amb les principals dates.
  • Informació sobre el procés de preinscripció i matriculació.
  • Informació dels centres educatius de la ciutat.
  • Mapa de les zones escolars de la ciutat.
  • Notícies relacionades com entrevistes, consells, resolució de dubtes i novetats.

  • Les famílies tindran tota la informació necessària per poder triar centre educatiu a Sant Cugat. L'especial s'anirà ampliant segons avanci el procés.


    Pilar Gorina

    Volem transmetre confiança i tranquil·litat. Estem convençuts que Sant Cugat és una gran escola. Segur que encertaran.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.