Sanitaris de Sant Cugat vacunen a domicili a majors de 80 i les persones que els cuiden

Cugat Mèdia ha acompanyat a dues infermeres a vacunar a en Vicente, un home de 90 anys veí de Valldoreix


Temes relacionats

Les dades epidemiològiques a Sant Cugat s'estanquen als 180 punts ( 4/mar/21)

Les persones de 45 a 55 anys seran les següents a rebre la vacuna AstraZeneca (17/feb/21)


  • Comparteix:

Els sanitaris de Mútua Terrassa, en ruta per vacunar contra la Covid-19 a domicili a persones majors de 80 anys. La gent gran és un dels col·lectius prioritzats per administrar les vacunes, ja que és un dels més vulnerables davant el virus i, per tal de garantir que reben les dosis, infermers i infermeres es mobilitzen pel territori amb un kit de vacunació. Cugat Mèdia ha acompanyat un equip sanitari de Sant Cugat a la casa d'en Vicente, un veí de Valldoreix de 90 anys, que ha rebut la primera dosi de la vacuna aquest dijous, juntament amb la seva cuidadora.

Jani Domingo, infermera del CAP de Valldoreix, i Montse Jiménez, infermera del CAP de Sant Cugat; han fet un recorregut aquest dijous per diversos domicilis de Sant Cugat per administrar la primera dosi de la vacuna a persones d'edat avançada que no poden traslladar-se a un centre sanitari. En un matí, poden vacunar prop d'una trentena de persones, entre gent gran, familiars i cuidadors. La dissolució del vaccí es prepara a primera hora i, des d'aquest moment, tenen dues hores per administrar la dosi a unes sis persones.

Un cop han vacunat a les persones de l'habitatge, les infermeres els informen dels possibles efectes localment al lloc de la punxada o en les pròximes 48 hores com, per exemple, dolor muscular o febre. Així i tot, el personal sanitari s'espera un quart d'hora per si es produís una reacció al·lèrgica o que requereixi la seva atenció.

A Sant Cugat, les vacunacions van començar el 31 de desembre de 2020, a les residències Santa Rosa i Vila Valldoreix. Des d'aleshores, 5.584 santcugatencs i santcugatenques han rebut la primera dosi de la vacuna, mentre que 2.468 ja han rebut les dues.




Montse Jiménez

Estem vacunant a les persones d'atenció domiciliària i gran depenents, a partir del grau tres, i als principals cuidadors.

Jani Domingo / Montse Jiménez

Ara ja ens hi hem posat. Ha costat una micamuntar-ho tot per les distàncies i perquè, quan prepares les vacunes, tens dues hores des que la prepares fins que la pots fer servir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.