El regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha assegurat que l'Ajuntament vol poder "donar resposta a l'expectativa de la població" i "executar els projectes el més ràpid possible". Simarro ha afirmat que, per "coses que s'han donat en edicions anteriors", la ciutat "arrossega projectes" inacabats d'anys anteriors. "Hem intentat reparar-ho en aquesta edició", ha afegit el regidor.
Pel que fa a les propostes no vàlides, s’han descartat per diverses raons: perquè sobrepassaven el pressupost disponible, perquè no es poden fer tècnicament, perquè són actuacions de manteniment o ja previstes per l’Ajuntament, perquè no són competència municipal o perquè no s'han pogut concretar.
D'altra banda, Simarro també ha remarcat que un dels objectius d'aquesta edició és augmentar la participació ciutadana en aquest procés de votació i intentar arribar als nivells de la primera convocatòria, 2016-2017, amb 5.899 vots, el 8,3% participació.
Una de les novetats d'enguany, com ha explicat Simarro, serà la creació d'unes comissions de seguiment dels 10 projectes escollits fins que aquests siguin una realitat.
Propostes per barris
Les 164 propostes que passen a la fase de votació es divideixen, per barris, de la següent manera: 33 a Mira-sol, 29 a les Planes, 28 a la Floresta, 20 al Centre-Est, 19 al Nucli Antic i 15 al Centre-Oest. Les 20 restants formen part d'un conjunt extra que afecta el centre de Sant Cugat i inclou els districtes de Centre-Est, Centre-Oest i Nucli Antic.
Pel que fa a la tipologia de propostes, els actuals pressupostos participatius de barri aposten per projectes relatius a l'espai públic, amb 43 propostes; al medi ambient i la mobilitat, amb 25 cada una; o per propostes culturals, esportives o de comerç.
Assignació pressupostària
El pressupost total municipal destinat als pressupostos participatius i de lliure disposició dels barris és de 2.550.000 euros, dels quals 2.400.000 euros corresponen al pressupost d'inversió (116 propostes) i 150.000 euros del pressupost ordinari (88 propostes).
Les propostes que opten a la decisió popular no poden superar el pressupost màxim de 50.000 euros en el cas de les propostes d'inversió (o de 150.000 euros si són propostes per més d'un barri del centre) o de 5.000 euros (o 15.000 euros si afecten més d'un barri del centre) en el cas de les propostes de pressupost ordinari.
Totes elles estan dimensionades al barri en concret o a més d'un barri, en el cas del centre, i s'emmarquen en les línies estratègiques consensuades durant la fase de diagnosi de cada barri.
L'Ajuntament ha habilitat diferents canals per garantir que la ciutadania pugui votar sense problemes. Per qualsevol dubte, es pot trucar al telèfon de consulta 010; enviar un correu electrònic a participacio@santcugat.cat; presencialment a l'OAC de cada barri; o a través del Servei d'Acompanyament Digital, demanant cita prèvia al 689 20 40 73. La fase de votació estarà oberta fins al 31 de març.
Marco Simarro
Des de l'Ajuntament, que puguem donar una resposta a l'expectativa. Poder executar els projectes al més ràpid possible. Coses que s'han donat en edicions anteriors, que encara estiguem arrosegant és inacceptable i és lògic, són coses que hem intentat reparar en aquesta edició.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.