Els que marxen i els que arriben

Dues experiències personals que il·lustren el moviment poblacional de Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat suma 2.000 habitants en un any, el major increment de l'última dècada (22/feb/21)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Sant Cugat creix en població i en l'última dècada ho ha fet considerablement. El municipi té ara un 14% més de població que fa 10 anys. Tot i que el ritme ja no és el mateix que en la dècada dels 2000, amb un augment de població del 50%; són molts els canvis que ha experimentat el municipi. Molts residents han optat per marxar i altres arriben a la ciutat. Quines són les raons que motiven aquest canvi de residència? La Júlia Comas, que fa prop de quatre anys que viu a Sant Cugat, i la Myriam Torres, que va marxar ara fa sis anys, ho expliquen.

Myriam Torres
Tot i que són més els que arriben a Sant Cugat, també hi ha veïns que han marxat. Un dels principals motius és l'habitatge i aquesta és la raó que ha portat la Myriam Torres fora de Sant Cugat. Hi va viure del 1985 al 2015, l'any que va haver de fer caixes i traslladar-se amb tota la família a Rubí. "Ens vam mudar pel preu del lloguer, a Sant Cugat és una situació insostenible". Torres troba a faltar la qualitat de vida que tenien a Sant Cugat com a família, ja que a Rubí no hi ha ni tants parcs, ni tantes zones verdes ni tanta facilitat per moure's amb bicicleta.

Júlia Comas
Fa prop de quatre anys que la Júlia Comas viu a Sant Cugat. Els espais verds i la bona connexió amb Barcelona, on ha viscut tota la vida, la van portar fins al municipi després d'una estada a Londres. "Per nosaltres és una passada poder sortir a passejar o a córrer, i ara que ja tenim un nen, estem molt contents amb l'ambient familiar", subratlla la Júlia, que, tot i reconèixer que el preu de l'habitatge és car, la relació "qualitat-preu" en referència amb Barcelona o Londres és raonable.

Ella i la seva parella ja coneixien Sant Cugat, per vincles familiars, i ara tenen clar que no tornaran a Barcelona perquè "la idea és quedar-se".


Júlia Comas

Sant Cugat estava ben comunicat. Vivim davant el Parc Central i per nosaltres és una passada poder sortir a passejar o córrer, i ara que també tenim un nen, es crea molt ambient familiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.