La defensa de la sanitat pública aplega a Sant Cugat un centenar de persones en una concentració

La protesta, que s'ha repetit a diversos municipis de la comarca, ha unit a Sant Cugat col·lectius com Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes


  • Comparteix:

La defensa de la sanitat pública ha tornat a sortir al carrer. Aquesta vegada convocats per la Plataforma d'Usuaris de Mútua Terrassa i del Consorci sanitari de Terrassa, a la qual s'hi han afegit des de Sant Cugat, i en simultani amb altres poblacions de la comarca, Marea Blanca i la Plataforma de Pensionistes. Més d'un centenar de persones s'ha sumat a una protesta que, concentrats davant l'ajuntament, ha demanat revertir les retallades i les privatitzacions.

Més inversió i una sanitat completament pública. Aquest ha estat el clam que ha unit la Plataforma de Pensionistes i Marea Blanca per demanar millores que, com ha explicat la membre de Marea Blanca Sant Cugat, Dolors Pardo, inclouen reobrir els CAP i consultoris, tenir personal suficient, reduir les llistes d'espera i tornar a les visites presencials.

Segons Marea Blanca, es tracta de situacions que la sanitat pateix des de fa més de 10 anys per les retallades i que la pandèmia ha agreujat. En el cas de Sant Cugat, a més, ha explicat Pardo, pel fet d'estar gestionada per una empresa privada encara es fan més evidents.

Unes reclamacions compartides per la Plataforma de Pensionistes de Sant Cugat, que s'ha adherit recentment dins de Marea Blanca Sant Cugat. "Estem molt preocupats per la sanitat", ha afirmat el portaveu de la plataforma, Segundo Iglesias.

Igual que a Sant Cugat, altres plataformes també s'han concentrat en altres municipis del Vallès Occidental com Terrassa, Rubí, Castellbisbal i Viladecavalls amb el mateix objectiu: defensar la sanitat pública.




Dolors Pardo

Més inversió en sanitat pública contra les retallades que fa més de 10 anys que patim. Obrir els CAP, que tinguin personal suficient, que tornin les visites presencials... que la sanitat pública sigui universal i de qualitat.

Segundo Iglesias

Nosaltres també estem molt preocupats per la sanitat pública. Nosaltrem fem costat a la Marea Blanca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.