Sant Cugat es bolca amb Marató de Donants de Sang

Es farà del 8 al 15 de gener a diferents punts de Catalunya i ja no queden cites per al dia 13, quan venen a la ciutat


  • Comparteix:

Cartell de la campanya / Foto: Banc de Sang i Teixits

Cartell de la campanya / Foto: Banc de Sang i Teixits

Ja està en marxa la nova campanya i la més gran de l'any del Banc de Sang i Teixits, la Marató de Donants de Sang de Catalunya, i Sant Cugat ha respost molt positivament. La iniciativa, que s'allarga fins al 15 de gener, fa parada al municipi el dia 13, però ja no queden places disponibles per donar sang. La campanya d'enguany, sota el lema 'Donar sang és una altra pel·lícula', té l'objectiu d'aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant aquests dies i arribar als nivells òptims de reserves després de Nadal. Una unitat mòbil del Banc de Sang i Teixits tornarà a fer parada a Sant Cugat el 27 de gener i encara hi ha places disponibles.

Segons informa el Banc de Sang i Teixits, actualment a Catalunya hi ha sang per als pròxims cinc dies, quan el nivell òptim són 10. A més, la pandèmia també ha provocat que hi hagi una alta necessitat de sang als hospitals amb la reprogramació d'intervencions i tractaments ajornats.

L'actual situació sanitària també ha fet que el procés de donar sang s'hagi adaptat. Ara, cal reservar hora per evitar acumulacions de gent, no es poden fer activitats al carrer, cal portar mascareta per donar i els busos de donació s'utilitzen només en campanyes excepcionals. És per això que la Marató es duu a terme sota el lema 'Donar sang és una altra pel·lícula', una campanya ambientada en el món del cinema i durant aquests dies es podrà descobrir les històries relacionades amb la donació per part de donants i receptors.

Els donants que participin en la campanya poden reservar hora al web com si reservessin una butaca per anar al cinema, tindran crispetes a les sales de donació i seran rebuts amb una catifa vermella.

Durant la Marató de Donants de Sang de Catalunya té lloc entre aquest divendres, 8 de gener, fins al dia 15 i en total s'organitzen una quarantena de campanyes de donació a diferents pobles i ciutats catalanes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.