El Síndic de Greuges de Sant Cugat organitza una jornada sobre la salut mental infantil i juvenil

La cita és aquest dimecres i se celebrarà de manera telemàtica (11 h)


  • Comparteix:

La pandèmia pot haver afectat a la salut mental dels menors / Foto: ACN

La pandèmia pot haver afectat a la salut mental dels menors / Foto: ACN

La Covid-19 ha complicat la situació d'infants i joves que, tinguin o no una problemàtica de salut mental prèvia, poden estar patint trastorns psíquics com ansietat, irritabilitat i trastorns alimentaris. El Síndic de Greuges de Sant Cugat, amb la col·laboració de la Federació Salut Mental Catalunya i l'Àmbit de gestió de Polítiques Socials de l'Ajuntament, ha organitzat una jornada telemàtica per aprofundir sobre salut mental infantil i juvenil. L'acte tindrà lloc aquest dimecres a les onze del matí i els interessats en participar poden inscriure's enviant un correu electrònic a jornadesdelsindic@santcugat.cat.

L'objectiu d'aquesta jornada és posar sobre la taula un tema tabú com és la problemàtica de salut mental d'infants com el TDAH, la depressió en adolescents o el suïcidi. La pandèmia i el confinament poden haver agreujat la situació a aquells menors que, sense problemàtiques prèvies en salut mental, els canvis els provoca trastorns psíquics. El Síndic organitza aquest acte per sensibilitzar a la ciutadania i, sobretot, als joves.

La jornada del Síndic, 'Salut mental infantil i juvenil', es farà en línia i comptarà amb Ramon Palacio, Síndic de Greuges de Sant Cugat, que farà de conductor i moderador. L'acte comença a les onze del matí i s'allarga fins a tres quarts d'una.

Programa
  • Inauguració de la jornada a càrrec de Marta Poll, directora de la Federació Salut Mental Catalunya (SMC).
  • Conferència inaugural: 'Els efectes de la pandèmia de la Covid-19 en la salut mental d'infants i joves'. A càrrec d'Astrid Morer, psiquiatra infantil i juvenil de l'Hospital Clínic i presidenta de la Societat Catalana Psiquiatria infanto-juvenil.
  • Taula rodona. Amb Montserrat Boix, presidenta de l'Associació de Familiars Afectats per Trastorns de Conducta de Sant Cugat del Vallès (AFATRAC); Sara Bujalance, directora de l'Associació Contra l'Anorèxia i la Bulímia (ACAB) de Barcelona; i Cristina García, representant de la Unitat de Trastorns de l’Aprenentatge Escolar (UTAE) de Sant Joan de Déu de Barcelona.
  • Cloenda. Amb Mireia Ingla, alcaldessa de Sant Cugat.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.