Els alumnes de l'institut Arnau Cadell creen una revista digital

La iniciativa forma part del projecte Revista Escolar Digital (RED) que pretén fomentar les competències digitals i el treball en grup


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'institut Arnau Cadell / Foto: Arnau Cadell

Imatge d'arxiu de l'institut Arnau Cadell / Foto: Arnau Cadell

L'institut Arnau Cadell s'afegeix al projecte Revista Escolar Digital (RED) amb la creació d'un portal en línia, 'INS Arnau Cadell Report'. Aquest portal és un projecte interdisciplinari i forma part d'una assignatura de secundària. Els estudiants del centre seran els encarregats de redactar diverses peces periodístiques d'informació local i temes diversos com ara ciència, societat, cultura, entre d'altres.

El coordinador pedagògic del centre, Daniel de Pablo, comenta que la situació de pandèmia mundial ha estat una de les raons per les quals han volgut formar part de la iniciativa de Blue Globe Media. "Vam creure que la creació d’aquest portal digital podia ser una bona opció per si ens confinaven de nou, ja que en ser un projecte digital, si cal, es pot fer de manera telemàtica", explica de Pablo. A més, el coordinador creu que la revista pot ser una bona manera de potenciar la competència digital i el treball en grup. Per tal d’aconseguir aquests objectius, l'alumnat comptarà amb l’ajuda d’un professor i la coordinació d’una periodista professional de l’equip de Blue Globe Media. La revista s’actualitzarà setmanalment i els articles més destacats del conjunt de revistes escolars que formen part de RED Report es publicaran a la portada col·laborativa del projecte.

El Projecte Revista Escolar Digital (RED)
Revista Escolar Digital (RED) és una iniciativa de Blue Globe Media que s'encarrega d'impulsar idees per estimular l'educació mediàtica. L'objectiu és fomentar el pensament crític, combatre les notícies falses i afavorir l'hàbit de llegir premsa entre els estudiants. La iniciativa ja compta amb gairebé 4.500 redactors i redactores que són estudiants de secundària i formen part de 70 diaris escolars que es troben repartits per tot el territori espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.