Quarantenes de 10 dies i reunions de màxim sis persones

Salut pren i estudia noves mesures per reduir el contagi del coronavirus que es preveu que es comencin a aplicar la setmana que ve


Temes relacionats

Augmenta el risc de rebrot i la velocitat de reproducció de la Covid-19 a Sant Cugat (22/set/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Puigcerdà

Imatge d'arxiu / Foto: Cedida a l'ACN per l'Ajuntament de Puigcerdà

La quarantena de contactes de positius serà de 10 dies a partir de la setmana vinent. Així ho ha anunciat aquest dimarts el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, a 'Els matins' de TV3, on ha explicat que la voluntat és igualar els dies de quarantena per contactes estrets, que són 14, i els d'aïllament, que en general són 10. Per Argimon, això permetrà complir millor les quarantenes. D'altra banda, Salut proposarà al Procicat que les reunions es redueixin a un màxim de sis persones, ja que els brots es produeixen principalment 'en entorns intrafamiliars'.

La mesura de reduir a sis persones com a màxim les reunions encara no s'ha aprovat i està pendent del Procicat, que es reunirà aquesta setmana per decidir si hi dona el vistiplau o no. Argimon defensa que la proposta s'ha pres 'relativament aviat' perquè cal actuar de manera 'rapida i proactiva'. Pel que fa a la reducció dels dies de quarantena, Salut estudiava des de feia unes setmanes aquesta possibilitat i ja ha pres la decisió després de consultar-ho amb diversos experts, tot i que 'no tothom hi està d'acord', ha dit Argimon. En aquest sentit, ha concretat, tot i que els 14 dies de quarantena són 'la millor opció', s'havia de fer un 'balanç entre risc i benefici'.

Per tant, tot i admetre que hi ha un 'cert risc', Argimon creu que 'és controlable' i que aquesta mesura pot ajudar a 'millorar el compliment' de les quarantenes.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.