Sant Cugat torna a registrar una mort per Covid-19 després de tres setmanes sense defuncions

Des de l'inici de la pandèmia, han mort 184 persones per coronavirus a Sant Cugat

Imatge d'arxiu del test Covid-19 / Foto: ACN

Societat

Publicat el 18/set/20 per Anna González

La conselleria de Salut ha notificat una nova mort al municipi per coronavirus, després de tres setmanes sense defuncions. Amb aquesta, les morts al municipi per la pandèmia s'eleven a 184, de les quals 59 han estat a centres hospitalaris, 112 a residències, cinc al domicili i vuit estan sense classificar, segons dades del departament de Salut. El risc de rebrot és manté alt a la ciutat, amb un índex de 134,99 -el mateix la setmana anterior-, però per sota la mitjana de Catalunya. La velocitat de reproducció, en canvi, és de 1,05 -una persona contagia més d'una sola persona-, per sobre la mitjana catalana. Aquest índex hauria d'estar per sota 1.

Segons les darreres dades publicades, Sant Cugat té sis pacients ingressats, però cap d'ells a l'UCI. Els casos confirmats acumulats des de l'inici de la pandèmia són 1.251, 37 casos més aquesta darrera setmana.

Evolució del risc de rebrot a Sant Cugat
Evolució de la tendència del risc de rebrot a Sant Cugat / Foto: Salut

Evolució de la tendència del risc de rebrot a Sant Cugat / Foto: Salut


Des de l'inici de la pandèmia s'han fet 16.714 proves PCR a Sant Cugat, de les quals 6,22% han resultat positives. Al Vallès Occidental ja s'han confirmat 16.242 casos positius i s'han registrat 1.471 morts, mentre que a Catalunya s'acumulen 150.809 positius i 13.221 persones han perdut la vida a causa de la Covid-19.