Mestres i infants s'ajusten a una escola excepcional

Alumnes i docents aprofiten la primera setmana de curs per adaptar-se a la nova normalitat dels centres educatius


Temes relacionats

Així ha de ser l'escola segura (18/set/20)

Confinats tres grups de La Farga per tres positius de Covid-19 (17/set/20)


  • Comparteix:

La il·lusió de tornar a l'escola supera els inconvenients de fer-ho durant una pandèmia tant per a alumnes com per a professors. Docents i infants han fet aquests dies un gran esforç per tornar a una escola que no és ben bé la que coneixien al març. Grups reduïts, afinitats separades en altres classes, patis compartimentats, mesures de seguretat i fins i tot aularis provisionals configuren un curs excepcional al qual, segons expliquen els docents, s'estan adaptant més ràpid els mateixos alumnes que els adults.

El primer dia va estar marcat per la nova manera d'entrar a l'escola. Horaris estrictes i diverses entrades als centres van portar de corcoll a famílies i centres per garantir les màximes mesures de seguretat. Ara, però, el curs ha de continuar i les escoles han pogut treballar durant aquesta primera setmana com serà el dia a dia fins al juny. Grups bombolla, espais de pati separats i fins i tot edificis nous, com el Casal de Mira-sol en el cas de l'Escola Catalunya, per poder encabir totes les noves classes.

Els alumnes noten els inconvenients derivats de la lluita contra la pandèmia, però s'hi han acostumat amb rapidesa i, si bé les mascaretes no són còmodes, el fet de tornar a l'escola els compensa. Els professors, d'altra banda, també han viscut uns dies d'incertesa. Una vegada en marxa, les restriccions són molestes, però a poc a poc poden anar adaptant metodologies a partir de l'experiència, no només sobre el paper. Tot plegat, pendents de si es produeix algun dia un positiu, una contingència de la qual ningú en vol sentir parlar, però per la qual els centres estan preparats.




Alumnes

Il·lusionada, trobava a faltar ser a l'escola amb els amics i els companys / Només tenim el nostre espai de pati i la mascareta molesta una mica. / Podem recuperar tot allò que no vam poder fer durant el confinament. / No portàvem mascareta, ni un kit Covid, és una mica estressant tota l'estona. / El primer dia vaig sortir de casa cridant que me n'anava al 'cole', en tenia moltes ganes.

Mestres

Suposo que hi hem treballat tant des de finals del curs passat que és força el que ens havíem imaginat. / Els nens vénen amb tanta il·lusió que els dius les coses i funcionen bé.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.