Ja es poden demanar els ajuts municipals a l'habitatge

Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre


Temes relacionats

Sant Cugat, més a prop de poder regular els preus del lloguer d'habitatges (21/jul/20)

2 milions d'euros de primera resposta a la urgència habitacional a Sant Cugat per la Covid-19 (29/mai/20)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'Ajuntament ha obert el període per sol·licitar els ajuts econòmics a l'habitatge. Es tracta d'ajuts equivalents a la quota de l'IBI en un percentatge que varia entre el 90 i el 16% en funció dels ingressos de la unitat de convivència, el nombre de persones que en formen part i el valor cadastral de l'immoble. Les sol·licituds es poden presentar fins al 30 de setembre i la partida total destinada a aquest suport econòmic és de 200.000 euros.

Els ajuts socials van adreçats principalment a llars amb menor capacitat econòmica s i famílies monoparentals per fer front a les despeses associades a l'habitatge. De fet, poden sol·licitar-lo propietaris i llogaters que per contracte hagin de pagar l'IBI.

L'Ajuntament destina 200.000 euros a aquests ajuts, una quantitat determinada pel nombre de sol·licituds d'anys anteriors i que enguany es complementa amb el paquet de mesures impulsat pel consistori en matèria d'habitatge com a conseqüència de la Covid-19, que el govern xifra en uns 2 milions d'euros.

Tota la informació sobre els requisits de l'ajut es pot consultar al web de l'Ajuntament.

Bonificacions a les famílies nombroses
Les famílies nombroses tenen bonificacions de fins a un 90% en el rebut de l'IBI. Aquest any, 989 famílies nombroses s'han beneficiat d'aquesta rebaixa per un import de més de 390.000 euros.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.