La Covid-19 marca un Corpus Christi al Monestir de Sant Cugat sense catifes de flors ni processó

La celebració religiosa s'ha hagut d'adaptar a les mesures per evitar el contagi del coronavirus


  • Comparteix:

Ni catifes de flors ni processó al voltant del Monestir. Sant Cugat ha viscut enguany una celebració del Corpus Christi, la festa religiosa en honor al Sagrament de l'Eucaristia, marcada per les mesures de protecció per evitar el contagi de la Covid-19. L'església de Sant Pere d'Octavià sí que ha pogut, però, acollir la Missa Major, que s'ha celebrat amb un límit d'aforament i protocols com l'obligació de portar mascareta i rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. També s'ha mantingut a la llotgeta del Monestir l'ou com balla, una de les principals atraccions de la jornada.

Després d'estrenar-se l'any passat com a encarregat d'oficiar la Missa Major del Corpus Christi, el mossèn Emili Marlés i l'equip de voluntaris de la parròquia han hagut de prendre tota una sèrie de precaucions per poder tornar a fer misses. Mantenir la distància de seguretat, desinfectar els bancs i donar el pa consagrat a la mà són algunes de les mesures que s'han pres en la missa més important que s'ha celebrat a l'església del Monestir des de l'inici del procés de desconfinament.

D'altra banda, la tradicional processó al voltant del Monestir s'ha susbstituït per una benedicció a la llotgeta. Mossèn Emili ha explicat que han volgut simbolitzar 'la proximitat que vol tenir Jesucrist i la parròquia a la ciutadania de Sant Cugat'. De cara a l'any vinent, el mossèn ha expressat el seu desig de rodejar completament el Monestir amb catifes de flors.

La celebració també ha tingut el seu vessant solidari. Tota la recaptació de la col·lecta de la missa es destinarà íntegrament a Càritas, que amb la crisi del coronavirus ha passat a atendre un 85% més de famílies a Sant Cugat. Mossèn Emili ha remarcat la importància d'estar al costat dels pobres i durant la missa ha recordat que Càritas ha tornat a posar en marxa la campanya 800x10 per obtenir finançament per mantenir l'atenció a les persones en dificultats econòmiques de la ciutat.




Emili Marlés

Des del dia 18 de maig, que és quan la gent va poder tornar a missa, la gent era tímida. Ara ja la gent no està espantada i han omplert l'església. Ens omple de goig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.