Els Diables de Sant Cugat ajornen l'Encabronada i els actes del 30è aniversari fins al 2021

La colla veu inviable traslladar la cita abans de l'agost o a la tardor, ja que no es donen les condicions necessàries per celebrar-la amb normalitat


Temes relacionats

Cursa a contrarellotge per mantenir viva la cultura de Sant Cugat (19/abr/20)


  • Comparteix:

El Boc de Can Vernet / Foto: Cugat Mèdia

El Boc de Can Vernet / Foto: Cugat Mèdia

Els Diables de Sant Cugat ajornen l'Encabronada i els principals actes de celebració del 30è aniversari fins sal 2021. La decisió ha arribat davant la impossibilitat de celebrar en condicions els actes abans de l'agost i per la cancel·lació de la Festa Major d'enguany a causa de la crisi del coronavirus. Per altra banda, la colla no veu amb bons ulls traslladar la celebració a la tardor, ja que no poden assegurar que es puguin dur a terme amb normalitat i ja tenen altres activitats programades.

Així, després d'uns dies d'un dies de treball conjunt amb l'Ajuntament, els Diables de Sant Cugat han decidit suspendre l'Encabronada d'enguany i ajornar els actes centrals de l'aniversari a l'any vinent, entre els quals destaquen els tres correfocs amb 30 colles convidades: 10 bèsties a l'Encabronada, 10 colles adultes per Festa Major i 10 colles infantils a la Festa de la Tardor.

Per altra banda, la colla manté per aquest any el sorteig de la mona diabòlica elaborada per Jaume Sabat, que es farà coincidint amb la Segona Pasqua. També es manté la presentació de la cervesa dels Diables, l'Espurna, que es farà de manera telemàtica.

En un comunicat, la colla admet que ha estat 'una decisió molt difícil', però que són conscients que 'els esforços s'han de centrar a fer front a la pandèmia i els seus efectes'. Per mantenir viva 'la flama' de la cultura popular, els Diables treballen en projectes com la creació d'un nou espectacle del Bany de Foc a l'Encabronada, la renovació dels tabals de la colla i la possible creació d'una bèstia infantil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.