Més de 100 denúncies per incomplir l'estat d'alarma durant la segona setmana de confinament

La xifra total des del decret d'estat d'alarma arriba a les 136 multes


  • Comparteix:

La Policia Local vigila els carrers durant el confinament / Foto: Cugat Mèdia

La Policia Local vigila els carrers durant el confinament / Foto: Cugat Mèdia

La Policia Local ha acumulat 102 denúncies per incomplir l'estat d'alarma durant aquesta setmana. Són 68 multes més que durant els primers sis dies d'estat d'alarma i es tracta de situacions en les quals els ciutadans no han respectat els supòsits per als quals s'admet sortir de casa sota aquestes restriccions.

El decret d'estat d'alarma aprovat pel govern espanyol preveu sancions en cas d'incompliment o resistència a les ordres de les autoritats. No s'ha creat cap sanció específica per l'estat d'alarma, sinó que els agents tindran les mateixes eines que aplicaven fins ara.

Les eines són la llei de seguretat ciutadana, també coneguda com a 'llei mordassa', i el codi penal. La primera té un règim sancionador que pot anar dels 100 euros en infraccions lleus als 600.000 en els més greus. Pel que fa al codi penal, preveu penes de presó d'un a quatre anys de presó en cas d'atemptat contra l'autoritat, resistència i desobediència.


De 100 a 600 euros. Retirar tanques, àrees precintades i altres elements fixes o mòbils col·locats per les forces de seguretat.


De 601 a 30.000 euros. Desobediència o resistència a les autoritats.
De 1.501 a 60.000 euros. Realitzar conductes o omissions que produeixin un risc o un dany molt greu per a la salut de la població. També queden recollides accions que, durant una emergència declarada, posin en risc persones o béns.


De 60.001 a 600.000 euros. Realització de manera reiterada de conductes o omissions que produeixin un risc o un dany molt greu per a la salut de la població.


Penes de presó de fins a quatre anys. Aquells que es resisteixin o desobeeixin molt greument l'autoritat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.