L'església del Monestir augmenta les mesures per prevenir el contagi del coronavirus

L'aforament de les misses es redueix fins a 200 i es recomana que les persones de més risc no hi acudeixin


  • Comparteix:

Es limita a 200 l'aforament de les misses / Foto: Localpres

Es limita a 200 l'aforament de les misses / Foto: Localpres

Augmenten les mesures preventives a l'església del Monestir. Tot i que la parròquia de Sant Pere Octavià ja havia establert diferents precaucions seguint les recomanacions del Bisbat de Terrassa i de les autoritats sanitàries, ha decidit adoptar més precaucions per evitar la propagació del coronavirus. La parròquia ha decidit reduir encara més l'aforament a les misses i rebaixar-lo de 250 a 200 mantenint, això sí, l'augment de les sessions de dissabte i diumenge. Les precaucions també garantiran la separació entre els assistents i es recomana que les persones més vulnerables no acudeixin presencialment a missa.

Així doncs, les noves mesures adoptades per la parròquia limiten l'assistència a les misses a 200 persones i, per evitar que els diferents torns es trobin, s'accedirà a l'església per una porta i se sortirà per una altra diferent. A l'interior del Monestir, es garanteix que la separació entre els feligresos serà la màxima possible.

Es recomana que els col·lectius en risc es quedin a casa
Des de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE) es recomana que les persones més vulnerables, com la gent gran, no acudeixin presencialment a les misses i que les segueixin des de casa a través de la ràdio o la televisió.

La parròquia ja havia adoptat mesures preventives
Aquest dimecres, la parròquia de Sant Pere Octavià ja havia fet públiques les mesures preventives que s'adoptaven davant el perill de contagi del coronavirus. La més destacada és l'augment de misses. Així, dissabte se celebrarà una missa a les set de la tarda i una altra a les vuit, mentre que diumenge hi haurà set sessions: a les nou, a les deu, a les onze, a les dotze, a un quart de dues, a les set i a dos quarts de nou del vespre.

A més, els mossens i les persones que distribueixen la comunió a la sagristia es rentaran les mans amb líquid desinfectant i no faran el gest de donar la pau. També s'ha tret l'aigua beneïda de les piques i es recomana venerar les imatges sense tocar-les ni besar-les i rebre la comunió a la mà. Pel que fa a les catequesis d'infants i joves, s'han suspès fins a nou avís.

Des de la parròquia es recomana que part de la feligresia que habitualment va a les misses més concorregudes triï una altra opció entre les de dissabte i les de diumenge a les nou, les deu o un quart de dues de la tarda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.