La distribució alimentària a Catalunya assegura que l'abastiment de productes 'està totalment garantit'

Els grans distribuïdors fan una crida a la calma: 'No cal comprar de forma desproporcionada'


  • Comparteix:

Alguns mostradors de supermercats no tenen pràctiment existència, tot i que es reposarà l'estoc / Foto: Cedida

Alguns mostradors de supermercats no tenen pràctiment existència, tot i que es reposarà l'estoc / Foto: Cedida

Foment Comerç, que agrupa les principals patronals de cadenes i empreses de distribució alimentària a Catalunya, ha volgut enviar aquest dimarts un missatge de 'màxima tranquil·litat' a la ciutadania davant de 'l'alarmisme generat' sobre el menjar als supermercats. 'L'abastiment de productes està totalment garantit', afirma Foment Comerç, que reitera que no hi ha 'perill' per proveir a la ciutadania d'aliments ni de productes de primera necessitat. De fet, la patronal remarca que el sector de la distribució a Catalunya i Espanya 'és un dels més robustos, sòlids i eficients, amb presència en gairebé tots els municipis'.

D'altra banda, els grans distribuïdors han assegurat que 'no cal' comprar de forma 'desproporcionada' per temor al coronavirus. En un comunicat, l'Associació Nacional de Grans Empreses de Distribució (ANGED) insisteix que l'activitat de les botigues, la cadena de subministrament, la logística i l'abastiment estan 'garantits' i funcionen 'correctament'. També ho defensa l'Associació d'Empreses de Fabricants i Distribuïdors (AECOC), que diu que es garanteix l'accés als productes 'tant en situacions de normalitat com extraordinàries'.

Tot i admetre un 'fort increment de la demanda' en algunes botigues i per determinats productes durant la jornada de dilluns, especialment a Madrid i Vitòria, des de l'organització ANGED asseguren que els supermercats tenen capacitat de fer font a l'augment 'puntual' de la demanda. 'No cal fer un abastiment desproporcionat d'aliments i productes', afirmen.

Els distribuïdors recorden que a Espanya hi ha un dels sistemes de distribució alimentària 'més eficients d'Europa' amb un model de 'proximitat' que inclou 400 plataformes logístiques arreu del territori i que pot oferir abastament eficient a més de 24.300 botigues. 'Les empreses del sector estan fent tots els esforços i treballant a ple rendiment perquè no falti cap producte als punts de venda', afirmen des de l'AECOC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.