El dret a tanteig i retracte es podrà aplicar més enllà de l'adquisició de sòl; l'Ajuntament també s'hi podrà acollir en casos de vendes de pisos ja construïts, per exemple. La manera d'executar aquesta possibilitat, sigui a través del mateix consistori, Promusa o algun altre mecanisme, es definirà en una ordenança en la qual el govern està treballant.
L'aprovació del document també permetrà que l'Ajuntament tiri endavant la redacció d'una llista amb els solars sense edificar que hi ha a Sant Cugat. Una vegada enumerats es podrà planificar quines possibilitats hi ha per augmentar el parc d'habitatge públic de la ciutat.
L'habitatge, una prioritat per al govern
L'equip de govern de Sant Cugat destinarà durant el mandat 16 milions d'euros o més per fer front a la crisi habitacional. És un 'pla de xoc' per frenar l''expulsió' de veïns de la ciutat que es vehicularà amb una dotació pressupostària anual de quatre milions mínims i amb una 'batuda fiscal' per detectar aquells casos que necessitin més suport per part de l'administració. L'empresa pública d'habitatge, Promusa, serà un actor indispensable en aquesta lluita, així com l'Oficina Local d'Habitatge, que es dotarà de més atribucions i es redimensionarà.
Francesc Duch
En sols on es puguin més de 550 metres quadrats d'habitatge, l'Ajuntament farà la proposta que hi hagi el 30% d'habitatge protegit. Si el promotor no hi està d'acord, l'Ajuntament podrà fer la compra.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.