Un acord permet ajornar el desnonament d'una família del carrer del Monestir un mes i mig

Una cinquantena de persones convocades pel Sindicat de Llogateres ha bloquejat l'accés a l'edifici


  • Comparteix:

La família del carrer del Monestir que havia de ser desnonada aquest dijous al matí ha aconseguit un mes i mig de marge per abandonar l'habitatge. La pròrroga ha arribat després que una cinquantena de persones convocades pel Sindicat de Llogateres de Sant Cugat hagi bloquejat l'accés a l'immoble a la comitiva judicial. Davant d'aquesta situació, i després d'una negociació, propietaris, Serveis Socials de l'Ajuntament i la mateixa comitiva judicial han acordat endarrerir el desnonament.

La portaveu del Sindicat de Llogateres, Mariona Sòria, ha explicat que es tracta d'una dona amb tres fills menors a càrrec. L'ordre de desnonament hauria arribat després de l'impagament d'un any de lloguer. Segons Sòria, tot i que Serveis Socials tenia constància de la situació, l'advocat no hauria avisat amb suficient antelació a la família per buscar una alternativa.

En aquest sentit, la portaveu del sindicat ha afegit que el proper pas és afegir aquesta família a la Taula d'Emergència, el 26 de novembre, on s'avaluarà la situació i es decidiran les mesures que calen aplicar.

Sòria ha alertat que, normalment, aquests casos es donen en els llogaters i llogateres més vulnerables per desconeixement dels seus drets i per manca d'assessorament.

Per la seva part, la propietat ha explicat que l'impagament del lloguer té lloc des de fa quatre anys i que l'habitatge ha esdevingut un pis pastera amb rellogament d'habitacions.




Mariona Sòria

Aquesta persona estava en mans d'un advocat d'ofici que no va comunicar la data concreta del desnonament, així els serveis socials no han tingut temps de buscar una alternativa i introduïr-la dins del circuit per ser beneficiària d'un habitatge d'emergència

Mariona Sòria

Aquesta notificació avui no l'han fet fisicament, se li enviarà d'una altra manera perquè signi amb la propietat i es pugui quedar dins l'habitatge un mes i mig mentre es busca una alternativa



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.