Una quarantena de persones mostra el seu rebuig a l'augment de l'IBI i al tribut metropolità

Comerciants i veïns reivindiquen que es renegociï amb l'AMB el que consideren un impost 'injust i desorbitat'


  • Comparteix:

Imatge de la concentració a l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la concentració a l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Comerciants, veïns i veïnes del centre de Sant Cugat s'han concentrat aquest dilluns davant de l'ajuntament per protestar contra l'augment de l'Impost sobre Béns Immobles (IBI) i la posada en marxa del tribut metropolità. Una quarantena de persones s'ha manifestat contra 'l'ofec' a la ciutadania amb 'impostos abusius' en una marxa que ha arribat fins a la plaça d'Octavià.

La membre de la Xarxa Monestir - Sant Francesc Mireia Gallego ha estat l'encarregada de llegir un manifest amb què exigeixen a l'Ajuntament 'que deixin de fer servir l'IBI com a eina per subvencionar els excessos passats i presents' i reclamen que es renegociï amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) un impost 'que no s'ha consensuat prèviament ni amb ciutadans ni amb comerços'. En declaracions a Cugat Mèdia, Gallego ha assegurat que aquest augment és 'abusiu i desproporcionat'.

Expliquen que no cessaran en la reivindicació i que també hi ha ciutadans de municipis com Cerdanyola i Ripollet que protestaran per l'arribada d'aquest impost.

La manifestació ha arribat fins a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia
La manifestació ha arribat fins a la plaça d'Octavià / Foto: Cugat Mèdia



Mireia Gallego

Hi ha moltíssimes famílies amb problemes reals per arribar a finals de mes. I pagar 30 o 40 euros més la pujada de l'IBI prevista ens sembla injust i desproporcionat. S'hauria d'haver tracta d'una altra manera, perquè no s'ha consensuat amb ningú.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.