Com reduir la petjada de carboni amb un petit canvi d'hàbits quotidians

Al gener comença la segona fase del projecte amb la qual es vol arribar a 500 famílies a través d'una plataforma 'online'


  • Comparteix:

Moderar la temperatura de casa i millorar-ne els tancaments, menjar en plat únic i reduir el consum de carn vermella i donar o vendre allò que ja no es necessita són algunes de les accions quotidianes que minven la petjada mediambiental de les persones. Un estudi d'àmbit internacional, anomenat Sustainable Lifestyles Accelerator (SLA) i en el qual participen set famílies de Sant Cugat comptabilitza el carboni que emetem els ciutadans i aporta consells per reduir-lo amb un petit canvi d'hàbits. De mitjana, els participants de la ciutat han aconseguit baixar en pocs mesos prop d'un 20% les emissions de CO2.

Els participants s'han sotmès primer a una enquesta per avaluar l'impacte ecològic del seu estil de vida i han rebut pautes per minimitzar-lo. Una experiència que ha servit, sobretot, per prendre consciència de les emissions que generen totes i cadascuna de les accions del dia a dia. L'informe se centra en cinc grans àrees: l'habitatge, l'alimentació, la mobilitat, el consum i el lleure. Un dels participants, Ignasi Bonet, assegura que no els ha suposat un gran canvi, sinó més aviat ser 'més meticulosos' en alguns hàbits. De la seva banda, l'investigador i impulsor del projecte, Torsten Masseck, explica que la intenció és passar d'una emissió de 10 tones de CO2 per persona i any a tres el 2030 i a una el 2050

El projecte entrarà al gener a la segona fase amb una plataforma 'online' per a què l'estudi s'amplïi a 500 famílies de la ciutat. L'objectiu és traspassar la investigació i arribar a canviar el model de vida de 10.000 famílies dels set països que hi participen per lluitar contra el canvi climàtic a través dels hàbits i poder, així, limitar l'augment de temperatura de la terra a un grau i mig d'aquí a l'any 2050.




Ignasi Bonet

És un projecte que ens ha sorprès perquè pensàvem que havíem de fer una gran inversió, però no, són només petits canvis d'hàbits. Hem de ser meticulosos en petites coses, tenim una sèrie de tasques.

Torsten Masseck

Per limitar el canvi climàtic i l'escalfament global necessitem reduir les emissions de CO2. A títol privat, això significa que de les 10 tones per persona i any, hauríem de passar a tres el 2030 i a una el 2050.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.