El cap del servei de Paisatge i Verd Urbà de l'Ajuntament, Jordi Torrijos, confirma que l'arbre continua cicatritzant i explica que es va plantar quan 'ja tenia una certa mida, no era de llavor, al voltant del 1774'. El Pi d'en Xandri té més de 240 anys i pot arribar a viure fins als 400 o, fins i tot, més, segons Torrijos. Aquest any també han fet servir la tècnica 'registrògraf', que, com bé defineix Torrijos permet 'veure la qualitat de la fusta' a través d'una agulla que perfora l'escorça de l'arbre. 'Si hi ha alguna cavitat o alguna ferida' a l'interior de l'arbre, la màquina 'ho detecta'.
A la revisió d'aquest divendres, a més de l'alcaldessa i dels tècnics, també hi ha assistit la tinenta d'alcalde de Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira, i el president del Club Muntanyenc, Silvano Bendinelli.
Carmela Fortuny
Amb una primera ullada sembla que el pi està en bon estat. Es fa gran. Hem pogut veure que encara té algun brot i això és bo, però és un pi que té molts anys i és molt important el seu manteniment però, sobretot, la prevenció de cara a aquesta preservació.
Jordi Torrijos
El registrògraf el que fa és veure la qualitat de la fusta. Si hi ha alguna cavitat o alguna ferida, ho detecta.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.