Els Germans Claret, finalistes dels Premis Sant Cugat, al descobert


  • Comparteix:

Els germans Claret, finalistes dels Premis Sant Cugat 2018 / Foto: Ajuntament

Els germans Claret, finalistes dels Premis Sant Cugat 2018 / Foto: Ajuntament

Els germans Lluís Claret, violoncel·lista, i Gerard Claret, violinista, han estat escollits com a finalistes dels Premis Sant Cugat 2018. Fills de l'empresari i polític a l'exili Andreu Claret i Casadessús i de Maria Serra, els seus inicis amb la música naixien marcats per la passió que els seus pares sentien per Pau Casals, qui va ser padrí d'en Lluís.

Després d’anys de formació, el debut dels germans tenia lloc poc després del seu retorn a Barcelona quan l’any 1968, amb només 17 anys, tocaven per primera vegada al Palau de la Música Catalana de la mà d'Antonio Ros Marbà com a membres de l'Orquestra Ciutat de Barcelona. Aquest va ser l’inici d’una vida dedicada fins avui dia a la música.

D’aquests darrers 50 anys destaquen fites tan importants com el Premi Mstislav Rostropovich que va guanyar Lluís Claret el 1977; la creació del Trio de Barcelona amb el pianista Albert Attenelle, que va marcar els anys vuitanta; la fundació de l'Orquestra Nacional Clàssica d'Andorra, ara fa 25 anys, de la que Gerard és concertino i director; així com una prolífica activitat pedagògica que han realitzat tots dos germans en els principals centres d'ensenyament musical de Catalunya (Conservatori del Liceu, ESMUC, Escola de Música de Barcelona, Escola de Música de Sant Cugat) i també a Andorra, a França i als Estats Units.

Entre les moltes distincions que han rebut els germans, també hi destaca la Creu de Sant Jordi que la Generalitat de Catalunya li va atorgar a Lluís Claret l’any 1996 i la que dos anys més tard, el 1998, va donar al seu germà Gerard.

Lluís i Gerard Claret

Lluís i Gerard Claret

'És evident que nosaltres dos, tot i ser andorrans, estem vinculats a Sant Cugat des de fa molts anys. Els nostres fills hi han viscut, hi han crescut, i s’ho senten molt seu. Fa temps i durant alguns anys, l’Esbart de Sant Cugat va organitzar un concurs Germans Claret per a joves músics. En Gerard ha viscut l’honor de fer el pregó de la Festa Major i en Lluís ha tingut durant temps una vinculació pedagògica intensa amb les seves 'Master Clas' del conservatori Victòria dels Àngels. Per a nosaltres, després d’Andorra és la nostra segona casa. Vist això, és fàcil imaginar-se la il·lusió, el goig i l’honor que suposa aquesta nominació'.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.