Primer, els alumnes separen els residus orgànics que no es poden menjar (la pell del plàtan o els ossos de pollastre, per exemple) dels que sí es podrien haver menjat (un tros de tomàquet o un iogurt sense escurar). Un cop separats i amb l'ajuda d'un monitor del menjador pesen els residus generats en relació als dinars servits. L'últim pas és registrar els resultats en unes gràfiques del menjar malbaratat.
L'acció 'Pesa i Pensa' es va posar en marxa amb una prova pilot entre el gener i el juny de 2014. A partir del segon mes els resultats van demostrar que s'havia reduït fins a un 35% el malbaratament alimentari. Ara, la campanya ha aconseguit una reducció del 70% als menjadors escolars que participen d'aquest projecte educatiu (a Catalunya són 31 escoles) amb els infants.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.