Alumnes de l'Arnau Cadell ideen un Sant Cugat més 'ideal'


  • Comparteix:

Un parc amb espais per a totes les edats i un centre d'ajut per a la violència de gènere són algunes de les idees sorgides dels alumnes de primer d'ESO de l'institut Arnau Cadell per millorar la ciutat. Des de principi de curs s'han dedicat a idear projectes per fer 'un Sant Cugat més ideal' amb el suport dels seus professors, una dotzena. En total, han dissenyat 60 projectes organitzats en diversos equips i aquest divendres els han presentat en públic en un acte a l'institut.

'Ha estat una expèriència molt enriquidora, he après molt i m'ha agradat pensar en una ciutat més ideal', ha explicat una de les alumnes participants, Cristina Cartagena. Una opinió que també comparteix Harold Enrique Richardson, un altre dels participants. 'M'agradaria que la ciutat fos més sostenible i respectuosa amb el medi ambient', ha desitjat.

És la segona vegada que el projecte es du a terme al centre. L'objectiu és que l'alumnat treballi per reptes i per projectes durant el curs. Així ho ha explicat el seu director, Josep Lluís Serrano, que ha explicat que l'any passat els alumnes que llavors feien primer d'ESO ja van presentar els seus projectes, i que ara els altres els han pres el relleu.

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha anat visitant cada projecte per les aules i ha destacat la innovació dels alumnes. 'Des de l'Ajuntament ja hem pres nota d'algunes idees', ha dit.

Aquest, però, no serà l'únic projecte que els alumnes més novells del centre duran a terme aquest curs. De cara al segon i tercer trimestre hauran d'idear un 'food truck' amb productes de quilòmetre zero.






Alumnes

Ha estat una experiència molt bona. / Ho valoro molt perquè a mi m'agraden les ciutats tranquiles i naturals.

Josep Lluís Serrano

És un treball globalitzat que es fa per segon any. Hem pogut veure el treball d'aquests quatre mesos.

Carmela Fortuny

He agafat moltes idees. Idees que han de funcionar i que hem d'incorporar per fer la ciutat que tots volem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.