Fer un mirador al turó del Fumet, proposta de la Floresta per a la lliure disposició

També es planteja renovar el vestuari dels Pastorets i fer un taller d'electrificació de bicicletes


  • Comparteix:

Les propostes s'han donat a conèixer al consell de barri / Foto: Cugat.cat

Les propostes s'han donat a conèixer al consell de barri / Foto: Cugat.cat

Fer un mirador al turó del Fumet per gaudir de les vistes de la comarca és una de les propostes per a la partida de lliure disposició de la Floresta d'enguany. En total, s'hi han presentat 35 propostes, de les quals només 26 han passat la validació tècnica. Entre les propostes validades, que aquest dimecres s'han donat a conèixer al consell de barri, també figuren la renovació del vestuari dels personatges de dimoni dels Pastorets, així com fer tallers d'electrificació de bicicletes per fomentar una mobilitat més sostenible. Les propostes es podran votar a través del web del districte del 11 al 17 de març.

També s'ha proposat cobrir el porxo del Casino per fer activitats i ubicar un magatzem al costat de l'equipament per guardar material de les entitats. A més, de cara a la Festa Major, i coincidint enguany amb el centenari del districte, s'ha plantejat destinar part dels diners de la lliure disposició a millorar la festa.

Entre les propostes tampoc no han faltat projectes enfocats a millorar l'enllumenat i el paviment d'algunes zones, com és el cas de part de l'avinguda de Can Busquets, així com el pas que hi ha entre els carrers de Sant Salvador i el de Verge de Montserrat. També s'ha proposat col·locar bancs a indrets amb pendent per a persones grans, amb mobilitat reduïda o amb problemes respiratoris.

En xifres, la lliure disposició compta amb uns 100.000 euros de pressupost: 89.000 per a projectes inversió i 8.000 per a despesa ordinària. Els 3.000 euros restants són per a propostes dels infants del barri. Cada projecte d'inversió pot optar a un màxim de 20.000 euros i cada proposta de despesa ordinària a 4.000.

Més temps per reformular les propostes
A la sessió, que ha comptat amb una vintena de persones, alguns veïns també han mostrat el seu malestar envers els criteris fixats per a la lliure disposició, ja que algunes propostes veïnals no han prosperat o bé perquè l'Ajuntament ha estimat que sobrepassaven el pressupost o bé perquè no complien els requisits necessaris. Per això, els veïns han demanat que alguns criteris es flexibilitzin en el futur i que hi hagi més temps per reformular les propostes de cara a poder passar la validació tècnica. L'equip tècnic ha recordat al veïnat que té temps fins al 6 de febrer per reformular les propostes presentades.

En declaracions a Cugat.cat, la presidenta del consell de barri, Núria Gibert, ha celebrat la qualitat de les propostes presentades. 'Estan molt ben pensades i molt articulades', ha manifestat.


Núria Gibert

Molt ben pensades i molt ben articulades. Estan pensades amb coneixement del barri. A més, algunes surten de comissions del consell i hi ha hagut molt treball previ.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.