El Servei d'Ocupació Municipal es reinventa en el Sant Cugat Feina

L'oficina ofereix servei gratuït i personalitzat d'assessorament laboral


  • Comparteix:

Formació, assessorament i acompanyament gratuït a persones que busquen feina o que ja en tenen i volen millorar la seva situació personal. Aquesta és la funció del 'Sant Cugat Feina', una oficina amb la qual l'Ajuntament vol centralitzar els serveis municipals d'atenció ocupacional.

Situat al número 18 del carrer Vallès, es tracta d'un servei que 'reinventa' i 'renova' el Servei d'Ocupació Municipal (SOM) per millorar l'atenció personalitzada dels usuaris i oferir als santcugatencs un únic punt de referència en l'àmbit laboral. L'Ajuntament ha invertit 60.000 euros en la renovació del local, que ja era de propietat municipal.

En l'acte d'inauguració d'aquest dimecres, de fet, dues usuàries amb casos molt diferents han pogut explicar la seva experiència. D'una banda la Montserrat Dionisio, que després de quedar-se a l'atur i ha hagut de refer el seu currículum i renovar-se professionalment. La Mònica Sáez, en canvi, ja tenia feina però volia millorar les seves condicions. Totes dues han recomanat el servei per a persones d'edats i perfils diferents que vulguin tenir una orientació professional personalitzada.

Tot plegat no només per donar feina als usuaris que ho requereixin, sinó també per donar eines i empoderament per trobar-la. En una ciutat que, malgrat les 'bones dades econòmiques' que presenta, no vol abaixar la guàrdia en l'àmbit ocupacional. Així ho ha explicat també l'alcaldessa, Carmela Fortuny, que ha remarcat l'aposta per promoure 'la plena ocupació de qualitat' a la ciutat. Sant Cugat, de fet, té segons les dades facilitades per l'Ajuntament un atur registrat del 6,2%, una xifra quatre punts per sota de la mitjana catalana. En aquest sentit, des del consistori aposten per donar una resposta el més personalitzada possible a les prop de 2.500 persones aturades.

L'horari d'atenció del 'Sant Cugat Feina' és de dilluns a divendres de nou del matí a dues de la tarda i es requereix cita prèvia. Al 2017, prop de 6.000 persones es van beneficiar d'algun dels serveis municipals pel que fa a l'ocupació i l'any 2018 l'Ajuntament va gestionar més de 700 ofertes que suposaven 1.055 llocs de feina.




Montserrat Dionisio

Quan em vaig quedar a l'atur vaig anar a demanar ajuda a la treballadora social i em van recomanar de venir per fer un currículum nou i posar-me al dia. / Actualitzar-te per fer un currículum més eficaç per millorar la feina i afinar-te en les ambicions i en la situació personal i professional.

Carmela Fortuny

Les dades econòmiques a Sant Cugat són molt bones. L'índex d'atur és d'un 6,2%, unes 2.500 persones que hem de ser capaços de saber els seus noms i cognoms i poder donar un servei personalitzat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.