828 arbres nous i més manteniment per a les zones verdes durant aquest hivern

L'Ajuntament incrementarà en un 40% la poda i intensificarà la recollida de fulles de les places i carrers


  • Comparteix:

Sant Cugat tindrà 828 arbres nous, que es plantaran entre el desembre d'aquest any i el març de l'any vinent. D'aquesta manera la ciutat mantindrà la mitjana de gairebé un arbre urbà per habitant. L'Ajuntament ha presentat una campanya de renovació de l'arbrat, que s'ha de plantar durant els mesos de fred, amb especial èmfasi en la 3a fase dels treballs a la Rambla del Celler, on es trauran els 49 arbres existents en mal estat i se'n plantaran 81 de nous, til·lers i pruneres de jardí.

L'objectiu, segons ha explicat l'alcaldessa, Carmela Fortuny, és seguir 'potenciant el verd urbà de la ciutat'. Fortuny, de fet, ha definit els arbres com a 'patrimoni' de la ciutat.

Els motius per aquesta plantació són, en primer lloc, complir amb un dels projectes guanyadors als pressupostos participatius per 'tenir més ombra als parcs'. En segon lloc, també es plantaran nous arbres en espais de nova creació, com l'avinguda de la Generalitat i l'avinguda de Roquetes. A més, també es farà una 'necessària' reposició de l'arbrat a la via pública perdut per incidències com l'envelliment, accidents de trànsit o inclemències meteorològiques.

Campanya de poda
Amb un nou contracte de manteniment de l'arbrat viari fins al 2022, l'Ajuntament incrementarà un 40% el nombre d'arbres podats: de 6.440 en la campanya de l'any passat a 9.000 enguany. També augmentaran un 50% el nombre d'efectius (de 8 a 12 treballadors) i el nombre de plataformes per arribar a la copa dels arbres (de 4 a 6). Tot plegat per 'potenciar la qualitat i el manteniment' de les zones verdes de la ciutat.

Campanya de recollida de fulles
El consistori ha aprofitat, a més, per presentar la nova campanya, ja en marxa, de recollida de fulles de les places i carrers. L'objectiu és evitar possibles molèsties a la ciutadania. L'Ajuntament disposa d'una trituradora de fulles sobre camió, una escombradora de 10 metres cúbics de capacitat, vuit bufadores elèctriques d'última generació que minimitzen les emissions de gasos i el soroll i set contenidors de grans dimensions als carrers per dipositar-hi les fulles recollides.

Sant Cugat compta amb prop de 85.000 arbres urbans, 30.000 dels quals estan en places i carrers i 55.000 en zones verdes. La ciutat té 13 grans parcs urbans amb una superfície de 71,6 hectàrees.


Carmela Fortuny

Tenim el Monestir i la cultura popular com a patrimoni a destacar. I també tenim l'arbrat com a patrimoni, gairebé tenim un arbre per ciutadà. Això ens ha d'enorgullir, però també l'hem de cuidar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.