Sant Cugat atén fins al setembre més dones per violència masclista que en tot el 2017


  • Comparteix:

El membres de la Comissió contra el Maltractament i la Violència Masclista criden a actuar per aturar les agressions / Foto: Localpres

El membres de la Comissió contra el Maltractament i la Violència Masclista criden a actuar per aturar les agressions / Foto: Localpres

Sant Cugat ha atès fins setembre 52 dones per violència masclista, 11 més que en tot el 2017. L'Ajuntament atribueix la xifra al major coneixement per part de les víctimes dels serveis que estan a la seva disposició i ha anunciat que té gairebé a punt l'actualització un Protocol d'Abordatge Integral de la Violència Masclista a l'Àmbit de la Parella, que ha de dotar d'eines tots els agents per treballar en aquest àmbit.

El nou protocol s'articula entorn a quatre conceptes, la prevenció, la detecció, l'atenció i la recuperació de les dones. L'objectiu és implicar cossos de seguretat, atenció sanitària, serveis d'atenció a les persones, educació, promoció econòmica, àmbit judicial i serveis socials en fer el més fàcil possible a les víctimes el procés. Tot plegat, per evitar a les dones haver d'explicar el seu cas a cadascuna de les instàncies.

L'Ajuntament ha presentat aquestes xifres a la Comissió contra el Maltractament i la Violència Masclista, que s'ha reunit aquest divendres a la sala de plens. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha volgut 'posar en valor' la feina d'aquesta comissió i ha destacat que és de les poques d'aquesta mena que hi ha a Catalunya. Això sí, ha remarcat que queda 'molt camí per recórrer' i que això s'ha de fer des de 'les escoles, les institucions i les empreses'.

L'encarregada de presentar les dades ha estat la tècnica de Ciutadania, Alícia Bragulat, que ha assenyalat 'el cercle de la violència masclista' del qual és molt difícil d'escapar per part de les víctimes. Això sí, Bragulat ha destacat la 'valentia per tirar endavant' de les dones que s'enfronten a aquesta situació.

Les xifres a Sant Cugat
En total, el servei DonaInformació ha atès 52 dones per violència de gènere, un 39% del total de consultes. Majoritàriament, són dones de mitjana edat i de nacionalitat espanyola. Un 61% té treball remunerat, un 53% estudis universitaris i la meitat tenen fills. També un 50% asseguren rebre violència psicològica i més d'un terç, múltiples violències.

El Grup Terapèutic per a Dones Víctimes de Violència ha atès aquest any 12 dones, quatre menys que l'any passat, mentre que el Servei d'Atenció i Recuperació Terapèutica per Infants i Adolescents, el Far de Colors, ha treballat amb 24 infants, 12 nens i 12 nenes. El Servei Telefònic d'Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència de Gènere, Atenpro, per altra banda, ha tingut nou usuàries.




Carmela Fortuny

Vull posar en valor la tasca d'aquesta comissió. A Sant Cugat som pioners. Queda camí per recórrer, hi estem tots d'acord, però crec que cal assenyalar la bona feina que es fa.

Alícia Bragulat

Tot i que hi ha risc i molt patiment, elles tenen molta força per tirar endavant, per recuperar-se i per sortir del cercle de la violència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.