El membre del servei d'Ecopatologia de Fauna de la UAB Carles Conejero ha parlat de les activitats dutes a terme en el marc de la campanya com els tallers, les xerrades i l'estudi que s'ha realitzat entre els florestans per conèixer quina percepció tenen vers el senglar.
La també membre d'aquest servei Sandra Masip ha presentat un estudi sobre 'la població del porc senglar resident a la Floresta mitjançant rastreig i albiraments per transsectes'. De la investigació se n'extreuen dades que ratifiquen que hi ha més presència de senglar en terrenys amb inclinació i on hi ha densitat de gla i vegetació. També ha fet èmfasi en la necessitat d'aïllar la brossa que generem per evitar que els animals s'hi apropin.
Per concloure les xerrades, la membre de l'ONG Adda Carme Menéndez ha posat en qüestió metodologies del control del senglar com ho són les batudes, i ha defensat la implantació de la vacuna anticonceptiva com la solució menys cruenta per a l'animal.
Carles Conejero
Donar menjar al senglar és habituar-lo a l'únic ambient on no pot aconseguir menjar per sí sol.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.