La TransEinesCat posa punt final a la travessa per la lluita contra les addiccions

Els usuaris del Centre Eines han arribat a Sant Cugat després d'haver creuat Catalunya aquest estiu


Temes relacionats

Els pacients d'Eines inicien la travessa per Catalunya contra la drogoadicció (21/ago/18)

L'Associació Eines recapta 1.120 euros en el sopar solidari a favor de la TransEinesCat (28/jul/18)


  • Comparteix:

Familiars i amics reben l'equip TransEinesCat al Parc de la Pollancreda / Foto: Montse Aguilar

Familiars i amics reben l'equip TransEinesCat al Parc de la Pollancreda / Foto: Montse Aguilar

Els pacients del centre de rehabilitació de drogodependències Eines que han participat a la travessa TransEinesCat han tornat aquest dissabte a Sant Cugat amb la convicció d'haver portat la seva lluita contra les addiccions arreu de Catalunya. Així ho ha explicat el director del centre Eines, Àlex Florensa, en arribar a la ciutat aquest dissabte al matí, al parc de la Pollancreda.

La Unió Ciclista Sant Cugat (UCSC), la Penya Blaugrana Sant Cugat (PBSC) i la Unió Esportiva Sant Cugat (UESC), amb la Coordinadora d'Entitats Esportives, s'han sumat a familiars i amics que esperaven l'arribada de l'equip, a més de preparar-los una botifarrada. La pausa ha servit als participants per descansar i recuperar forces abans de la rebuda institucional a l'ajuntament. La tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida i Progrés Social, Susanna Pellicer, els ha donat la benvinguda i els ha donat les gràcies per portar el nom de Sant Cugat arreu del territori.

L'objectiu del projecte TransEinesCat ha estat doble. D'una banda, ajudar els pacients a sortir de la drogodependència a través de l'esport; de l'altra, fer pedagogia arreu del territori explicant què és la drogoadicció. Per fer-ho, Florensa muntava xerrades als municipis on feien parada. El director del centre Eines creu que 'ha estat una experiència interessant tant pels pacients, per què han aconseguit treballar moltes coses i han assolit objectius, com pel fet d'haver arribat a les poblacions i poder explicar què és la malaltia de les addicions'.

En aquest sentit, un dels pacients que ha fet la TransEinesCat, Àlex Diego, ha explicat a Cugat.cat que no s'esperava haver après tant i ha valorat la relació amb els companys, dels qui ha dit que 'sense ells no podria haver acabat'. Pel que fa als aspectes personals, l'Àlex considera que 'la tolerància, l'acceptació i la paciència' han estat els valors que més ha treballat.

La TransEinesCat va començar el 21 d'agost a la Seu d'Urgell i va acabar aquest divendres a Ulldecona. L'equip liderat per Àlex Florensa ha passat per 25 petits pobles, llocs on, segons Florensa, hi ha els índex més alts d'addiccions.





Així ha estat l'arribada de l'equip









Àlex Florensa

Quan tu vas de poble en poble i veus com la gent et dóna suport i et reben com et reben, doncs la veritat és molt emocionant. Poder arribar a tanta gent, que ens escoltin i que ens dediquin el seu temps... és el que volíem i crec que és el que hem aconseguit.

Àlex Diego

És una experiència que jo no m'esperava, la veritat. La relació amb els companys ha estat encantadora i si no fos per ells no crec que hagués pogut acabar. He treballat molt la tolerància, l'acceptació i la paciència... no hem quedava una altra caminant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.