Valldoreix engega la 2a edició dels pressupostos participatius, dotats amb 200.000 euros


  • Comparteix:

La vocal de Participació Ciutadana, Elena Degollada, i la presidenta de l'EMD, Susanna Herrada, han presentat la iniciativa

La vocal de Participació Ciutadana, Elena Degollada, i la presidenta de l'EMD, Susanna Herrada, han presentat la iniciativa

Els valldoreixencs ja poden presentar les propostes per decidir a què volen destinar els 200.000 euros de la segona edició dels pressupostos participatius del territori. Una partida que duplica la xifra de l'any passat ja que ajunta les dotacions dels exercicis 2018 i 2019. El procés, que ha començat aquest dilluns, s'allargarà fins al 28 de desembre i es divideix en quatre fases: difusió del procés i generació de propostes, validació, exposició i per últim, les votacions.

És la primera vegada que aquesta iniciativa està regulada amb una ordenança que la junta de veïns ha aprovat aquest juliol amb els vots a favor de tots els partits i l'abstenció d'ERC. Un acord que la vocal d'Economia i Participació Ciutadana de l'EMD, Elena Degollada, ha posat en valor.

La primera fase de la iniciativa ha arrencat aquest dilluns amb l'objectiu de donar-se a conèixer al territori i posar fil a l'agulla a la generació de propostes, un procés que s'allargarà fins al 28 de setembre. El següent pas serà la validació de propostes a càrrec de la comissió tècnica que durarà un mes. El 30 d'octubre començarà l'exposició de propostes i a partir del 26 de novembre serà el moment per votar.

Tots els veïns majors de 16 anys empadronats a Valldoreix podran participar fins el 28 de desembre. Degollada ha fet una crida a la participació i ha explicat el perquè de la proposta.

Elena Degollada

L'objectiu és aconseguir que la gent que no s'acostuma a implicar, s'impliqui. Que la ciutadania sigui conscient que poden decidir una part no menor del nostre pressupost en coses que els semblen molt interessats i que a nosaltres també ens ho poden semblar però que potser se'ns escapen.


Les propostes es podran presentar amb una instància acompanyada d'un formulari a través del web municipal i de forma presencial a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC). Els interessats també podran consultar al web els criteris que han de complir els projectes, com per exemple, que siguin competència de l'EMD i no superar els 40.000 euros, entre d'altres.

Enguany, el govern del territori també proposa una desena de punts d'informació i diverses sessions informatives sobre el procés.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.