Eugènia Ortiz
La idea sorgeix trepitjant residències per a gent gran i veient que estaven callats quan en realitat tenen un gran coneixement de coses que nosaltres desconeixem. Això sempre m'ha inquietat moltíssim i vaig veure la necessitat de donar-los veu.
Ortiz argumenta que els tallers no permeten canviar una malaltia d'aquestes característiques però sí que els aporta 'autoestima' i 'satisfacció' pel fet de 'sentir-se útils'.
Eugènia Ortiz
D'alguna manera els reconnectes a través de les imatges antigues i vas creant un llenguatge des del passat fins al present. No serveix per canviar la malaltia, perquè malauradament no és possible, però sí que treballem la satisfacció i l'autoestima.
Tres àrees de l'Ajuntament treballen en aquest projecte transversal que aposta per la 'dimensió social de la cultura'. Ho explica la tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny.
Carmela Fortuny
És un pas endavant en què hem de tenir en compte la dimensió social de la cultura a través de la memòria de les persones i d'un art com és la fotografia.
A més de Clicme i de l'Ajuntament, també hi col·labora l'Associació de Familiars d'Alzheimer (AFA) del Vallès. El projecte consta de 16 sessions que s'allargaran fins al juny i hi participen 14 persones, dividides en dos grups de diferents nivells en la malaltia.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.