El CDR projecta una república lliure de violències masclistes


  • Comparteix:

L'acte ha tingut lloc a la plaça Pep Ventura

L'acte ha tingut lloc a la plaça Pep Ventura

El Comitè de Defensa de la República (CDR) ha encetat aquest diumenge un cicle de xerrades sobre el procés constituent. La primera de les propostes ha estat sobre la violència masclista, en un debat obert a la ciutadania que ha tingut el suport de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium Cultural. La trobada ha exposat com la construcció de la nova república ha de servir per eliminar aquest tipus de violència, un procés que s'ha de vincular a l'empoderament de les dones.

Per a la militant feminista de l'Esquerra Independentista Clara Sánchez el primer pas és reconèixer que es tracta d'un problema estructural que cal abordar-lo des d'una visió sistèmica. Per això, diu, el procés constituent és una oportunitat per a la seva eradicació.

Clara Sánchez

Hem d'anar a canviar tot el sistema i tenim una oportunitat amb la construcció de la república amb un procés constituent popular i on les necessitats de les dones es posin al centre.


Aquesta primera trobada, a la qual també han participat membres d'Hora Bruixa, ha aplegat una quarantena de persones a la plaça de Pep Ventura i s'ha completat amb un vermut. La propera proposta del CDR serà divendres amb un concert de Dissidència Sònica.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.