Una xerrada a Cal Temerari acosta els beneficis de criar els fills en comunitat


  • Comparteix:

Prop d'una desena de persones ha assistit a la xerrada

Prop d'una desena de persones ha assistit a la xerrada

Plantejar la criança dels fills de manera compartida i veure els beneficis que genera que els infants tinguin més individus de referència a part de la família ha estat l'objectiu de la xerrada 'Criança en Comunitat' d'aquest dissabte a Cal Temerari. La trobada, organitzada per l'espai Famílies en Xarxa i a càrrec de l'especialista en educació lliure Mònica Aranda, ha acostat aquest plantejament educatiu a prop d'una desena de persones, que també ha pogut resoldre dubtes en torn a aquesta qüestió.

Aranda ha explicat que en la societat actual cada vegada es fa més necessari que 'les famílies s'acompanyin d'altres persones a l'hora de criar els infants', ja que això pot 'aportar més diversitat de visions i imputs als més petits'.

Mònica Aranda

Estem treballant vuit hores al dia per aconseguir uns diners i això ens cansa. Quina disponibilitat d'adults tenen els infants i en quines condicions?


Aquests altres referents educatius poden formar part de la mateixa família sanguínia o poden ser externs, com per exemple, 'adults que siguin referents per a la família'. Però, en qualsevol cas, Aranda apunta que la relació d'acompanyament en la criança ha de ser 'una tria' i és imprescindible que es basi en la igualtat.

Mònica Aranda

Ha de ser una tria, si no ho és, no funcionarà. Has de donar el mateix permís a l'altre.


Des de l'organització de la xerrada es considera que Sant Cugat necessita més espais que possibilitin aquest model de criança compartida, però que també és necessari que la ciutadania s'autoorganitzi per abordar aquesta qüestió. Ho ha explicat a Cugat.cat, una de les membres de Famílies en Xarxa, Aloma Valladares.

Aloma Valladares

També ha de sortir de recursos públics, però també és una feina d'autogestió d'aquests espais i d'empoderar-nos com a societat.


Sant Cugat ja ha comptat amb grups de suport familiar com, per exemple, el col·lectiu 'Abraçades'.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.