Milers d'universitaris surten al carrer contra el 155 i acaben a la plaça de Sant Jaume per reclamar la DUI


  • Comparteix:

Els estudiants, a la plaça de Sant Jaume / Foto: Twitter Unis x la República

Els estudiants, a la plaça de Sant Jaume / Foto: Twitter Unis x la República

La manifestació convocada aquest dijous per la plataforma Universitats per la República (UxR) ha reunit unes 9.000 persones a Barcelona amb un seguiment de 4.000 a la concentració final a la plaça de Sant Jaume, segons la Guàrdia Urbana. Els alumnes, que han sortit al carrer per dir 'no' al 155 i reclamar l'alliberament dels 'Jordis', ha portat la mobilització fins davant el Palau de la Generalitat quan s'ha conegut una possible convocatòria avançada d'eleccions, després descartada pel president Carles Puigdemont.

Els estudiants universitaris, en vaga aquest dijous, han sortit al carrer amb el lema 'El poble ha votat: Ara República'. La portaveu d'Universitats per la República, Marta Rosique, s'ha oposat 'frontalment al 155 i també a les eleccions'. Jordi Vives, també portaveu de la plataforma, ha demanat l'alliberament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'ANC i Òmnium Cultural, i ha instat el govern a aplicar els resultats de l'1 d’octubre.

Un cop ha arrancat la marxa per la Gran Via amb rumb a la plaça de Sant Jaume, els manifestants han cridat 'Som gent de pau, però no som imbècils', 'Alerta PDeCAT, la paciència s'ha acabat' i 'Els de les presons no volien eleccions', entre altres proclames.

Després, els estudiants han reprès el rumb cap a la plaça de Sant Jaume per poder arribar-hi abans de la compareixença de Puigdemont, inicialment prevista per a dos quarts de dues, tot i que després s'ha endarrerit fins a les cinc de la tarda. Finalment el president de la Generalitat ha suspès la declaració, però els estudiants s'han mantingut ferms a la plaça a l'espera de saber la decisió final del president Puigdemont.

Des d'Universitats per la República s'ha demanat que Puigdemont no sigui 'ni covard ni traïdor'' i s'han mantingut ferms en la petició de proclamar la República seguint el mandat de l'1-O. Segons els organitzadors, 20.000 joves han participat a la protesta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.