Can Bell i Can Jané, protagonistes d'un llibre sobre la vida a les masies de Collserola


  • Comparteix:

Detall de la portada del llibre / Foto: Parcnaturalcollserola.cat

Detall de la portada del llibre / Foto: Parcnaturalcollserola.cat

Les masies de Can Bell i Can Jané són dues de les protagonistes del llibre 'Masies i Vida Rural a Collserola', d'Eugeni Casanova. L'obra narra la història dels masos de la serra des del punt de vista dels seus protagonistes, nissagues que han ocupat les cases pairals centenars d'anys, com els Bell, que hi viuen des del segle XVI.

A 'Masies i Vida Rural a Collserola' s'hi poden trobar històries de bandolers, animals salvatges i nissagues familiars que serveixen per fer una crònica de la vida rural a la serra que ha sobreviscut a la urbanització massiva a la plana que rodeja la serra. El llibre explica casos com el de l'actual propietària de Can Bell, que no va poder anar a l'escola des de casa fins als 10 anys perquè havia de caminar una hora i mitja fins a Gràcia.

L'autor de l'obra, Eugeni Casanova, ha explicat que el llibre serveix per conèixer com ha estat la vida als masos de Collserola al llarg de la història.

Eugeni Casanova

El llibre entra a les masies. S'havien escrit força obres sobre el tema, però aquest recull les vivències, com s'hi vivia. Les masies del terme de Sant Cugat tenen històries apassionants.


L'obra fa una repàs de vuit masies més, repartides entre els municipis de Barcelona, Molins de Rei, Sant Just Desvern, Sant Feliu de Llobregat i Cerdanyola.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.