HazteOír nega les acusacions de transfòbia i estudia si els ajuntaments poden prohibir l'entrada del bus


  • Comparteix:

Imatge corporativa de l'associació

Imatge corporativa de l'associació

L'organització ultracatòlica HazteOír ha negat les acusacions de transfòbia rebudes arran de la campanya contra la transsexualitat del seu bus i assegura 'respectar les persones'. El col·lectiu també afirma que estudiarà si els consistoris de Sant Cugat, l'Hospitalet i Barcelona poden legalment prohibir la circulació del bus, que hauria de visitar aquestes ciutats divendres i dissabte. HazteOír no ha garantit que la ruta catalana del bus es mantingui perquè l'expectació generada pot motivar 'canvis d'agenda'.

El col·lectiu es presenta com una ONG i ha agraït als detractors de la campanya 'Els nens tenen penis. Les nenes tenen vulva. Que no t'engayin' l'enrenou mediàtic perquè, diu, ha afavorit la promoció del llibre 'El libro que no quieren que leas'. En una entrevista a Cugat.cat, la portaveu d'HazteOír, Teresa García-Noblejas, ha lamentat 'les amenaces i insults' rebuts i reitera que no són transfòbics i que només lluiten contra l''adoctrinament sexual' en l'educació.

T. García-Noblejas

El que volem és cridar l'atenció contra aquestes lleis que promouen comportament LGTB a les escoles. Però això no té res a veure al respecte que li tenim a qualsevol persona tingui la condició que tingui.


García-Noblejas exposa que 'la majoria de pares' no saben que hi ha 10 comunitats autonòmes, entre elles Catalunya diu, que poden imposar des de les escoles 'un comportament LGTB' en l'educació. La portaveu ha titllat de 'poc democràtic' que Barcelona, Sant Cugat i l'Hospitalet censurin l'entrada del bus, prohibició que estudiaran legalment i que sobre la qual l'entitat 'encara no ha dit l'última paraula'.

T. García-Noblejas

Ens defensarem i recorrerem a instàncies judicials si fa falta. Aquesta censura en l'Espanya democràtica crida l'atenció.


De fet, García-Noblejas no ha pogut garantir que el bus visiti dissabte el municipi, tal com estava previst, ja que encara romandrà un dia més a Madrid, a causa de l'interès mediàtic.

La campanya d'HazteOír sorgeix després de l'efectuada per l'associació Chrysallis, que impulsa la conscienciació sobre la transsexualitat infantil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.