D'altra banda, la foguera adquirirà enguany un nou significat de renovació i per això hi haurà la possibilitat d'abocar al foc elements no reciclables. El fil conductor de tota la iniciativa és compartir, com ha explicat el membre de la Comissió de Cultura Popular d'Òmnium Jaume Angerri, que ha anunciat que els santcugatencs es podran endur la flama.
Jaume Angerri
Tindrem un quinqué perquè cada persona es pugui emportar la Flama del Canigó a casa com a continuïtat d'aquest símbol. Formem part d'una cultura que ens agermana.
Enguany, l'arribada de la Flama del Canigó tindrà continuïtat amb la revetlla de Sant Joan, que s'allargarà fins ben entrada la matinada a la plaça d'Octavià. L'entitat ha organitzat un sopar popular de carmanyola a dos quarts de deu del vespre i la festa començarà amb l'orquestra The Covers Band a les onze i música de discjòquei a partir de les dues de la matinada.
La tradició
La Flama del Canigó és una tradició vinculada al solstici d'estiu que té lloc cada any a diversos indrets dels Països Catalans entre el 22 i el 23 de juny des del 1955. La festivitat comença amb la renovació del foc al cim del Canigó i culmina amb l'encesa de les fogueres la nit de Sant Joan, després que voluntaris d'arreu reparteixin la flama pels pobles.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.