Tot i això, el municipi ha mantingut els actes institucionals. L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha lamentat que l'Estat espanyol, representant davant la Unió Europea en la crisi del refugiats, no prengui decisions.
Mercè Conesa
Potser la bandera que hauria d'estar a mig pal és la de l'Estat espanyol, ja que en aquest moment ens està representant davant la Unió Europea, i no està prenent decisions en relació amb els refugiats.
L'Ajuntament ja va mostrar el seu rebuig a les polítiques europees cap als refugiats amb la baixada a mig pal de la bandera d'Europa. Així, Sant Cugat va evidenciar l'oposició a les polítiques comunitàries d'expulsió de refugiats a Turquia i mostrar el condol per les persones que han mort o pateixen situacions vulnerables a les fronteres europees.
L'altre aspecte que ha marcat la commemoració ha estat que aquesta s'ha dedicat a la comunitat francesa. El conseller de l'Assemblea de ciutadans francesos a l'Estat espanyol, Portugal i França, el santcugatenc Renaud Le Berre, ha explicat per què Sant Cugat acull un gran nombre de ciutadans francesos.
Renaud Le Berre
Sant Cugat té una qualitat de vida molt bona. A més està molt a prop de Barcelona, s'hi viu bé, hi ha espai, sobretot pels nens, hi ha escoles i feina. També hi ha un teixit industrial molt competitiu. Els francesos ens sentim atrets per aquesta ciutat.
Els veïns francesos, gairebé 900, són la segona comunitat més nombrosa a la ciutat, només per darrere d'Itàlia, segons dades del 2015 facilitades de forma provisional per l'Ajuntament. Al tercer lloc se situa la comunitat boliviana amb 732 residents. A Sant Cugat conviuen 116 nacionalitats estrangeres, fet que suposa 10.151 habitants.
L'acte institucional també ha tingut la visita del director de la Representació de la Comissió Europea a Barcelona, Ferran Tarradellas, a més d'una àmplia representació política. A més, l'Institut de la Infància ha organitzat tallers per als més petits.
El Dia d'Europa commemora la declaració de Schuman, que va tenir lloc el 9 de maig del 1950. Aquest text que marca l’inici de la construcció europea, ja que l’aleshores ministre d’Afers Estrangers de França, Robert Schuman, va proposar la idea de crear la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer, que va ser l’embrió de l’actual Unió Europea.
OPINA
Identifica't per comentar aquesta notícia.
Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.
Avís important
Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims
Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors
No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal
Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.