El Via Crucis recorre avui de nou els carrers de Sant Cugat


  • Comparteix:

Una edició anterior del Via Crucis

Una edició anterior del Via Crucis

La creu de Crist del Monestir de Sant Cugat, de dos metres i mig i 46 quilos, recorrerà de nou aquest divendres el Via Crucis sobre l'esquena dels catorze membres dels Portants del Sant Crist de Sant Cugat. El col·lectiu farà el recorregut habitual, que comença a la plaça d'Octavià, a les nou del matí.

El Via Crucis recorda el calvari de Jesús de Nazaret des que va ser presoner fins a la seva crucifixió i sepultura. La processó comença a les nou del matí al recinte monàstic i enfila cap al carrer Major fins a arribar a la plaça de Sant Pere. Des d'allà baixa pel carrer de Sabadell fins a la plaça de Pep Ventura i segueix pel carrer de la Plana de l'Hospital, on ja encara la recta final cap al Monestir. Durant la processó, hi ha catorze estacions on el grup s'atura per fer uns cants i oracions.

Aquest any, l'agrupació de portants, tot i que va néixer als anys 50, fa deu anys d'activitats i conviden tots als santcugatencs a participar i a veure l'acte. Ho ha explicat un dels seus membres, Pere Pahissa.

Pere Pahissa

Sentim que tenim molt suport i ens agradaria comptar amb molta més gent encara per poder seguir amb la tradició.


A causa de l'alçada del Crist, que una vegada es carrega arriba als dos metres i mig, la dificultat més gran que tenen els portadors és mantenir la verticalitat. Per dominar-lo, quan s'acosten les dates de Setmana Santa, els portadors entrenen setmanalment i ensenyen als nous integrants la tècnica de carregar la creu. Tot i així, a vegades alguns novells han arribat a marejar-se per l'esforç i no han seguit participant en la litúrgia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.