Josep Roca: 'L'èxit pot crear immobilisme i cal fugir-ne per començar projectes diferents'


  • Comparteix:

El cambrer de vins i mestre de sala d'El Celler de Can Roca, Josep Roca, afirma que 'l'èxit pot crear immobilisme' i que cal defugir-lo per poder seguir innovant. El 'sommelier' ha explicat en una entrevista a Cugat.cat que els tres germans encaren el futur amb molta il·lusió i una 'gran responsabilitat després de ser nomenats ambaixadors de l'ONU per al Desenvolupament 2030. Roca ha ofert aquest dijous un xerrada que, sota el títol 'El Celler de Can Roca: de bar de barri a fàbrica de somnis', ha analitzat la història del millor restaurant del món 2015, segons la revista 'Restaurant Magazine', que enguany celebra el 30è aniversari. La ponència forma part del programa d'activitats de l'Aula d'Extensió Universitària per a la Gent Gran.

Algunes de les frases més destacades de l'entrevista:
'El que separa el bar de barri de la fàbrica dels somnis és un minut a peu: és el que es triga en anar del bar dels nostres pares, on vam créixer i on encara dinem cada dia, fins al Celler'.

'Enguany celebrem 30 anys d'història carregats d'innocència, de perseverança i de mantenir la il·lusió'.

'Cadascú al restaurant ha de trobar la seva missió, el seu missatge, i el perquè fem venir a la gent de fora a aquesta part de Girona'.

'El fet que tots tres germans seguim vivint ben a prop d'on vam néixer, fa que el nostre model sigui difícil d'exportar i emmarcar en alguna cosa que no sigui autèntica'.

'En aquests 30 anys ha canviat el context i la societat, que vol consumir la gastronomia d'una manera diferent i viure-la amb un cert reconeixement, des d'una recerca de felicitat. Nosaltres hem estat amb els deures fets en el lloc adequat'.

'La situació de la gastronomia al món ha canviat i això es veu en el fet que els nostres clients vénen d'arreu. Això ens fa molta il·lusió i ens fa sentir molt privilegiats. Però encara ens fa més il·lusió que un 47% de la gent que ve al restaurant sigui del territori.'

'El públic de casa consolida el que representa la gastronomia catalana, la riquesa de la cultura de casa nostra i la profunditat escrita de vuit segles d'història. Tot plegat reforça que això no és flor d'estiu'.

'Probablement la il·lusió la mantenim perquè hem trigat anys a rebre els reconeixements. Sabem que s'ha de ser perseverant i pacient i mantenir la il·lusió més enllà del que tens'.

'L'èxit pot crear immobilisme. Cal fugir de l'èxit i tornar a començar projectes diferents que puguin enriquir la història del restaurant i, sobretot, la capacitat de seduir la gent que fa un esforç per venir a casa'.

'Ens fa molta il·lusió i respecte el fet de ser ambaixadors de l'ONU per al Desenvolupament 2030. És un repte ajudar des de la gastronomia per millorar la nutrició i la preservació dels aliments en zones complicades com poden ser el mercat oblidat i poc rentable de l'Àfrica'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.